Campionat de Catalunya d’edats 2024.


Crònica d’en Cristian Mulet.

Per segon any consecutiu, el XIX Campionat de Catalunya individual d’edats, s’ha celebrat a Cambrils (Tarragona), del 23 al 28 de març aprofitant les vacances escolars de Setmana Santa. Aquest any s’ha batut rècord d’inscrits amb més de 540 jugadors entre totes les categories que ha fet que s’hagués de jugar en 3 seus diferents Hotel Sol Port, Hotel Port Eugeni i Ateneu.

El Mollet Club d’Escacs arribava amb una expedició de 6 jugadors i dos entrenadors, amb ganes de competir i gaudir d’unes intenses jornades d’escacs. El club de Mollet presentava 3 jugadors debutants, al sub-10 Martí Rubio Font i Guillem del Rosario Font, que van aconseguir 3 i 2 meritòries victòries respectivament, i al sub-8 Samuel Betancourt Cardona amb 4 punts de 8 per 3 victòries i 2 taules. Cal dir que davant la seva primera competició a Catalunya, han tingut una excel·lent actitud, lluitant les partides i millorant el seu joc, tot i que els nervis i a la velocitat de la llum que han jugat algunes rondes, ha fet que escapessin alguns punts. Ben segur que aquesta experiència els farà millorar i créixer com a jugadors alevins.

Els altres 3 participants venien amb opcions de donar guerra com que no eren “rookies” i venien com a campions de les fases prèvies comarcals de Vallès Oriental, Maresme i Osona.

Rafael Toro González al sub-8 amb la seva 2a experiència a Catalunya ha jugat uns escacs vistosos i alegres, com el seu caràcter, tan sols una derrota a setena ronda contra el campió Marc Barceló Melnyk (Tarragona C.E.) l’ha separat de pujar al podi per mig punt, acabant en 5a posició de la general, i tot sense perdre mai el somriure. Tot l’equip veiem que Rafa no  límits per créixer i és una de les perles del club.

Pau Mulet Polo (5a participació a Catalunya) sortia entre el top 10, jugadors que ja es coneixen a fons d’edicions anteriors i de campionats d’Espanya. 4 victòries amb les 4 primeres rondes, feien que a 5a s’enfrontés a un dels favorits, Pau Bru (Ateneu Colón) a taula 2 en retransmissió. Amb una bona preparació Pau va arribar a una posició amb petit avantatge, però un error de càlcul no va ser perdonat per Bru que va aconseguir el punt i col·locar-se amb 5 de 5. A ronda sis va recuperar posicions amb una victòria perfecta contra Luca Badia (3 peons) fent mat amb 20 jugades i única partida per sota de 2 hores. La ronda 8 va ser la més dolorosa en perdre el punt per un truc del rival (Rayan Presas – Barbera C.E.) no calculat durant el mig joc que va ser decisiu. A última ronda ja recuperat anímicament gràcies a la feina dels entrenadors i president, meritòria victòria per acabar amb 6,5 punts i el millor desempat va fer acabar en 6a posició d’un total de 119 jugadors.

James Lambert Pont ha lluitat una categoria sub-16 amb molt nivell on ha vençut el MF Daniel Salinas (2386 FIDE Societat Colon Sabadell). Partint al rànquing inicial el 23, James ha aconseguit victòries a les rondes 1, 5 i 8, i 3 taules unes d’elles amb grans detalls de qualitat contra Dan Clotet (2141 Cerdanyola). El sub-16 és una categoria on tot i portar una bona preparació, es treu molt poc avantatge després de l’obertura i toca esforç, treball, paciència, encert i talent a cada partida per sumar. James ha acabat a la posició 32 amb uns escacs molt sòlids després d’haver debutat fa pocs dies a DH amb el primer equip.

Una gran experiència per tots els nens, i des d’aquí volem agrair a tots els que ho han fet possible. Famílies que amb esforç i combinant teletreball, vacances i dies a l’hotel han donat aquesta oportunitat, entrenadors Cristian Fernández i Kirian Vicente, preparant partides sense descans, donant suport dintre de sala, i anant informant els pares impacients que esperàvem fora, i al Club i Junta directiva que amb el seu suport incondicional als petits els han ajudat amb la subvenció dels delegats per tenir més suport i millorar l’experiència.

Pròxima parada, Campionat d’Espanya d’Edats al juliol a Salobreña (Granada).

Salut, escacs i nens!

Enllaç al chess-results del campionat.

Fent clic AQUÍ

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies