Lleida – Mollet

Desplaçament a la capital del Segrià per disputar un matx que sabíem seria desigual, doncs estaven previstes moltes baixes a causa de compromisos internacionals dels titulats internacionals del club, i professionals i familiars d’altres jugadors clau com Mariano Mayans o Ricard Morros.

Amb molt bon humor, vam començar la jornada de la millor manera possible i com només nosaltres sabem fer: dinant i dinant bé, per reposar forces. El Lleida, equip compacte i experimentat, ens esperava.

En presentar alineacions, vam comprovar el que ja imaginàvem: 8 dels 10 taulers de l’equip rival ens superaven en ELO, tot i que, com sempre diem Javi Amores i jo (que m’he copiat), l’ELO és un número.

El matx començava i els nostres jugadors, conscients de què s’ha de jugar cada partida i no donar un punt per perdut, van donar la cara del primer, a l’últim. Només començar el matx, Jordi Bals ens dóna el primer ensurt quan veiem que la posició és absolutament demencial, amb 4 peons a favor seu però amb el rei sense enrocar i opcions de mat o de perdre material per tot arreu. Inclús els companys del seu rival es preguntaven que passava allà. La resta de partides s’anaven desenvolupant sense massa història, excepte la de Teresa Muñoz que, amb negres, i amb força iniciativa i ganes d’ajudar a l’equip, va plantejar una seriosa partida anant per totes. Llàstima d’un detall tàctic que se li va escapar i que va fer que perdés qualitat i es compliqués tot molt.

De manera miraculosa, Bals va signar taules i ens va donar un cop de moral, ja que tots donàvem el punt per perdut (no se si ell també, perquè el vam veure tranquil analitzant amb el rival que no entenia com se li havia escapat). Partida per veure amb crispetes.

Poc després, Luque signava taules després de lluitar molt i semblar que podia aconseguir quelcom més i Eugeni perdia la seva partida havent intentat donar la volta a una posició molt complicada. El marcador assenyalava 2 a 1 i les 7 partides restants no presagiaven, en absolut, el resultat final. Havent acabat els taulers 7, 8 i 10, i amb Teresa al 9 ja en posició complicada, i previsible derrota, els 6 primers donaven la clau del matx.

Quasi a les 20 hores, totes les partides per decidir i cap massa clara, excepte les dels primers taulers, Pere, Leonardo i Cristian, que semblaven superiors. Esteban tenia una complicada posició i Amores, bé, Amores, ja sabem. Un autèntic tetris que fa saltar tots els mòduls pels aires, excepte aquest cop que, amb el rellotge a punt de passar del 00:01 a la caiguda de bandera, va provocar una imprecisió letal ja en posició complicada. 3 a 1 al marcador i 5 partides en joc, amb la de Guillem força complicada amb 2 peons de menys, la de Leonardo clarament superior, la de Cristian pràcticament guanyada, encara que amb algun detall tàctic mortal per part del rival si no anava amb compte i la de Pere, donant la cara amb negres, amb possibilitats clares de quelcom més que de taules.

Finalment, Tere, lluitant de valent, acaba perdent i estem 4 a 1. Actitud impressionant la de la nostra companya, però sense premi aquest cop.

Cristian aconsegueix el seu punt de manera ferma i estem 4 a 2, però per poc temps, ja que, poc després, cau Pere, després de forçar per aconseguir el punt i estem 5 a 2, que es converteix en un 6 a 2 quan també Esteban perd la seva partida. Totes les esperances perdudes en uns minuts. Sabíem que era molt difícil, però veient com va anar el matx un 5 a 5 hagués estat absolutament possible i, perquè no dir-ho, just pel gran esforç realitzat.

Al final, Leonardo amb 2 peons i torre contra torre aconsegueix guanyar, no sense donar-nos diversos ensurts a punt de perdre per temps contra Baches i sense trobar, de manera clara i ràpida, la forma de guanyar i no caure en rei ofegat. La veritat és que, els nervis, i el rellotge també, fan que tot un mestre internacional passi una mala estona en una posició que, sense aquests factors, resoldria fàcilment.

I passades les 21,15 hores, Guillem acaba perdent un final massa complicat per lluitar per taules. El seu esperit de lluita no va tenir recompensa.

Marxem de Lleida amb la sensació ja coneguda de què, independentment de l’ELO, les partides s’han de jugar i que no hem estat massa lluny de tornar amb un empat. Sabíem que patiríem, pensàvem que puntuar era complicat, però ho vam intentar. Lleida no és plaça fàcil i en els dos desplaçaments recents que hem fet, un a primera divisió i un altre a divisió d’honor, hem anat amb equips amb moltes baixes i format per suplents en gran part. La propera visita no ha de passar això. Podem perdre, o guanyar, a Lleida si ens toca anar, però hem d’anar amb un equip més real i plantar cara.

Agrair l’esforç d’Eugeni Romero, de Tere Muñoz, de Jonathan Luque, de Jordi Bals, dels pares d’en Pere Garriga i de tota la resta de l’equip, que va donar la cara en tot moment.

La setmana vinent, més.

Crònica de l’encontre fent click AQUÍ

 

Desplazamiento a la capital del Segrià para disputar un partido que sabíamos sería desigual, pues estaban previstas muchas bajas debido a compromisos internacionales de los titulados internacionales del club, y profesionales y familiares de otros jugadores clave como Mariano Mayans o Ricard Morros.

Con muy buen humor, empezamos la jornada de la mejor manera posible y como sólo nosotros sabemos hacer: comiendo, y comiendo bien, para reponer fuerzas. El Lleida, equipo compacto y experimentado, nos esperaba.

Al presentar alineaciones, comprobamos lo que ya imaginábamos: 8 de los 10 tableros del equipo rival nos superaban en ELO, a pesar de que, como siempre decimos Javi Amores y yo (que me he copiado), el ELO es un número.

El encuentro empezaba y nuestros jugadores, conscientes de que se tiene que jugar cada partida y no dar un punto por perdido, dieron la cara del primero, al último. Sólo empezar el match, Jordi Bals nos da el primer susto cuando vemos que la posición es absolutamente demencial, con 4 peones a su favor pero con el rey sin enrocar y opciones de mate o de perder material por todas partes. Incluso los compañeros de su rival se preguntaban que pasaba allí. El resto de partidas se iban desarrollando sin demasiada historia, excepto la de Teresa Muñoz que, con negras, y con bastante iniciativa y ganas de ayudar al equipo, planteó una seria partida yendo a por todas. Lástima de un detalle táctico que se le escapó y que hizo que perdiera calidad y se complicara todo mucho.

De manera milagrosa, Bals firmó tablas y nos dio un golpe de moral, puesto que todos dábamos el punto por perdido (no se si él también, porque lo vimos tranquilo analizando con el rival que no entendía como se le había escapado). Partida para ver con palomitas.

Poco después, Luque firmaba tablas después de luchar mucho y parecer que podía conseguir algo más y Eugeni perdía su partida habiendo intentado dar la vuelta a una posición muy complicada. El marcador señalaba 2 a 1 y las 7 partidas restantes no presagiaban, en absoluto, el resultado final. Habiendo acabado los tableros 7, 8 y 10, y con Teresa en el 9 ya en posición complicada, y previsible derrota, los 6 primeros daban la clave del encuentro.

Casi a las 20 horas, todas las partidas por decidir y ninguna demasiado clara, excepto las de los primeros tableros, Pere, Leonardo y Cristian, que parecían superiores. Esteban tenía una complicada posición y Amores, bien, Amores, ya sabemos que provoca un auténtico tetris que hace saltar todos los módulos por los aires, excepto esta vez que, con el reloj a punto de pasar del 00:01 a la caída de bandera, provocó una imprecisión letal ya en posición complicada. 3 a 1 subían al marcador y 5 partidas en juego, con la de Guillem bastante complicada con 2 peones de menos, la de Leonardo claramente superior, la de Cristian prácticamente ganada, aunque con algún detalle táctico mortal por parte del rival si no tenía cuidado y la de Pere, dando la cara con negras, con posibilidades claras de algo más que de tablas.

Finalmente, Tere, luchando de lo lindo, acaba perdiendo y estamos 4 a 1. Actitud impresionante la de nuestra compañera, pero sin premio esta vez.

Cristian consigue su punto de manera firme y estamos 4 a 2, pero por poco tiempo, puesto que, poco después, cae Pere, después de forzar para conseguir el punto y estamos 5 a 2, que se convierte en un 6 a 2 cuando también Esteban pierde su partida. Todas las esperanzas perdidas en unos minutos. Sabíamos que era muy difícil, pero viendo como fue el partido un 5 a 5 hubiera sido absolutamente posible y, porque no decirlo, justo por el gran esfuerzo realizado.

Al final, Leonardo con 2 peones y torre contra torre consigue ganar, no sin darnos varios sustos a punto de perder por tiempo contra Baches y sin encontrar, de manera clara y rápida, la forma de ganar y no caer en rey ahogado. Bien es verdad que, los nervios, y el reloj también, hacen que todo un maestro internacional pase un mal rato en una posición que, sin estos factores, resolvería fácilmente.

Y pasadas las 21,15 horas, Guillem acaba perdiendo un final demasiado complicado para luchar por tablas. Su espíritu de lucha no tuvo recompensa.

Marchamos de Lleida con la sensación ya conocida de que, independientemente del ELO, las partidas se tienen que jugar y que no hemos estado demasiado lejos de volver con un empate. Sabíamos que sufriríamos, pensábamos que puntuar era complicado, pero lo intentamos. Lleida no es plaza fácil y en los dos desplazamientos recientes que hemos hecho, uno en primera división y otro a división de honor, hemos ido con equipos con muchas bajas y formato por suplentes en gran parte. La próxima visita no tiene que pasar esto. Podemos perder, o ganar, en Lleida si nos toca ir, pero tenemos que ir con un equipo más real y hacer frente.

Agradecer el esfuerzo de Eugeni Romero, de Tere Muñoz, de Jonathan Luque, de Jordi Bals, de los padres de Pere Garriga y de todo el resto del equipo, que dio la cara en todo momento.

La próxima semana, más.

Crònica de l’encontre fent click AQUÍ

 

 

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies