Pere Garriga aconsegueix la segona norma de Mestre Internacional


Del 22 al 31 d’agost, s’ha disputat una nova edició, i van setze, de l’obert mes important d’Espanya, el ja tradicional “Sants”, com coneixen els jugadors al Open Internacional d’escacs de Sants, Hostafrancs i La Bordeta.
Amb una nòmina impressionant de jugadors titulats (21 Grans mestres i 30 Mestres internacionals) i un total de més de 600 jugadors entre els grups A i B, el torneig s’ha disputat en el marc de les Cotxeres de Sants i zones annexes.

Per part del Club d’Escacs Mollet, Pere Garriga i Javier Morais al grup A i Antoni Pous, Kirian Vicente i Ramón Caro, al grup B, han disputat les 10 rondes d’aquest dur torneig on costa molt puntuar, juguis on juguis.

Destacarem la magnífica actuació de Pere Garriga, que des de fa algunes dates es Mestre Fide a l’haver superar els 2300 punts d’ELO internacional però que, amb la consecució d’aquesta segona norma de Mestre Internacional i superar la barrera de 2400 punts d’ELO FIDE, es queda a un pas de ser Mestre Internacional, un cop aconsegueixi la tercera, i definitiva, norma. Campió del seu tram (2150-2300) i segon millor sub-16 del torneig.

Aquesta es l’actuació particular de Pere (Feu click AQUÍ) al torneig, amb una performance de 2424, guanyant als Mestres Internacionals Sánchez (Mèxic), Collins (Irlanda) i Bergez (França) així com a la Gran mestre femenina Deysi Cori. Partint del 106 del ranking, ha finalitzat en una impressionant 34à posició entre més de 330 jugadors. Només es van aconseguir 4 normes al torneig, prova de la enorme dificultad d’aconseguir-les: 1 de GM i 3 de MI.

Javier Morais, partint en el lloc 211 de la general ha finalitzat en el lloc 230 amb 4,5 punts, el que dona idea de la gran duresa del torneig.

Al grup B, Kirian Vicente va realitzar un inici de torneig impressionant, amb 5,5 de 6 punts jugats i totes les opcions per guanyar el torneig o quedar entre els primers. Dues derrotes consecutives contra el que, al final, ha estat segon classificat i contra el  3 del ranking, li han impossibilitat lluitar pels premis, a l’igual que la derrota a la darrera ronda contra el número 1 del torneig. Tot i així, amb la duresa dels rivals amb els que s’ha enfrontat, li proporciona una merescuda pujada d’ELO, malgrat la sensació de que s’ha escapat quelcom important.

Antoni Pous ha maquillat una mica el torneig, finalitzant el 71 de la general, partint del lloc 43, realitzant 6 punts dels 10 en joc. Al perdre consecutivament les rondes 2, 3 i 4, la cosa no pintava bé pero, al final, s’ha arreglat una mica el resultat final. Sensació de que, jugant amb menys impaciència, els resultats millorarien, i molt. En aquests torneigs, en paraules de Pous “tothom et pot guanyar i l’ELO es enganyós”. Efectivament, així ha estat per molts de nosaltres.

Ramón Caro totalment decepcionat amb 4,5 de 10 possibles. Començant amb taules contra un rival inferior al que se li perdona la partida, i tornar a empatar la tercera quan es pot guanyar torre, fa que la cosa no pinti bé. Efectivament, derrotes a les rondes 4 i 5, merescudes i, després de remuntar  i encarar la recta final amb possibilitats de sumar 7 punts, perdonant peça neta a la partida 7 perd mig punt i en posició de mat o dama a canvi a la jugada 15 a la ronda 9, acaba perdent per no cedir taules (demanades 3 cops pel rival) i perdent. Al final, 4,5 de 10 i la sensació de que s’ha de jugar més lent, pensar una mica més i aixecar-se, si convé, per no precipitar-se.

Classificació i resultats AQUÍ

Increíble galería de fotos de totes les rondes a càrrec del jugador Pau Pascual fent click AQUÍ

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies