Campionat de Catalunya d’Edats per Equips 2013


Campionat de Catalunya d’Edats per Equips 2013 (Crònica d’en Marçal Abadía)

El cap de setmana del 1, 2, i 3 de novembre de 2013 es disputà una nova edició del Campionat de Catalunya d’Edats per Equips on aquest any s’assoleix el sots-campionat en la categoria sub-8.

En l’edició d’enguany el Club Escacs Mollet presenta 3 equips, 2 en la categoria sub-8 i 1 en la categoria sub-12, un total de 10 jugadors on 6 d’ells hi participen per primera vegada en aquesta competició per equips.

El Mollet A de la categoria sub-8:

Format per l’Oriol Garcia, el Guillem Sánchez, l’Àlex Martínez i com delegat en Javier Amores, assoleixen els sots-campionat d’aquesta categoria. Es pot dir que finalitzen a la mateixa posició en que comencen ja que l’equip era el 2òn del ranquing inicial. En les dues primeres rondes del divendres 1 de novembre de 2013 l’equip s’imposa per 1.5-2.5 al Llinars i 2-1 al Vilafranca A.

La competició començava bé pels nostres jugadors, però el dissabte 2 de novembre de 2013, en la 3a s’enfrontaren al Peona i Peó A perdent per 3-0. Els nostres jugadors comenten l’errada principal de jugar més ràpid que el rival quan aquest a priori és més fort que ells. En la 4ª ronda s’enfronten els 2 equips de Mollet on el matx es decanta favorablement per 3-0 a favor Mollet A.

L’equip arriba al diumenge 3 amb opcions per lluitar pel podi, 2n i 3r lloc, però el resultat en contra enfront del Vilafranca B, per 2-1 ens deixa en 4a posició a falta d’una ronda. En aquest cas, l’aparellament de la 6a i última ronda és favorable perquè el Vilafranca B i el Ripollet, segon i tercer classificat després de la 5a ronda, s’havien d’enfrontar entre ells a la ronda decisiva i el nostre equip amb el Tarragona.

El Mollet B de la categoria sub-8:

Format per l’Arnau Planellas, el Joan Sol, el Marc Belmar i el delegat en Ricard Baillés. En el cas del Marc era el primer torneig oficial que disputava. Aquest equip comença amb una derrota per 0.5-2.5 davant el Vilafranca A, però es refà amb una victòria davant el Tarragona per 0.5-2.5.

Dissabte 2 de novembre no és un bon dia de resultats per aquest equip, pel matí perden 1-2 amb el Vilafranca B i després per la tarda s’han d’enfrontar amb el Mollet A on perden per 3-0.

Diumenge 3 de novembre pel matí descansen i per la tarda s’enfronten amb el Llinars amb victòria per 3-0. En definitiva, comencen en 8a posició del rànquing inicial i finalitzen en una meritòria 5a posició.

El Mollet de la categoria sub-12:

Format per el Sergi Baillés, l’Alexandru Zagorodniuc, l’Oriol Sánchez, el Jordi Puchol i el delegat en Marçal Abadia començant bastant malament el campionat, però acabant amb bon regust de boca.

Divendres 1 de novembre de 2013 perdem per 3-1 davant del Tarragona i a continuació una dura derrota per 0-4 davant el Vila Olímpica. Dissabte 2 de novembre al matí descansàvem i a la tarda ens toca el pitjor equip que ens podia tocar, Les Franqueses on perdem per 3-1. Una vegada acaba la tarda portàvem 4.5 punts dels quals, 2.5 eren deguts al descans de la 3a ronda i el Sergi Baillés era l’únic jugador que havia guanyat alguna partida, en aquest cas dues.

Diumenge 3, les coses van més de cara, es guanya al Badia per 1-3 on l’Oriol Sánchez i el Jordi Puchol aconsegueixen puntuar. Finalment a la 6a ronda contra el Joviat on es guanya per 3-1, l’Alexandru Zagorodniuc també aconsegueix una victòria molt desitjada per l’expedició, doncs el seu nivell de joc havia estat molt bo però se li havien escapat moltes partides en l’últim moment. Aquest equip finalitza en 13a posició i partia de la 15a en el rànquing inicial.

Allotjament a l’Hotel Four Elements:

Un any més, el tercer, ens tornem a allotjar a l’Hotel Four Elements per passar un cap de setmana de germanor amb les famílies que tenen els seus fills paticipant al campionat, encara que, la majoria, porten els germans com acompanyants. L’hotel estava ambientat de Halloween i els més petits poden gaudir d’animació durant el dia i a la nit després de sopar. Fins i tot alguns pares i delegats s’animen a sortir a ballar mentre es prenen uns gintònics, uns mojitos, etc.

Dissabte a la nit, després d’haver guanyat la seva partida a Mataró arriba el president del Club, Ramón Caro, amb la seva família a recolzar l’expedició del Club Escacs Mollet i passar el diumenge i presenciar les 2 darreres rondes i la cloenda.

Resultats i classificacions AQUÍ

AMPLI REPORTATGE FOTOGRÀFIC AL FLICKR DEL CLUB FENT CLICK AQUÍ

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies