Pere Garriga Cazorla guanya el XIIIè Memorial Internacional Ezequiel Martín.


Ara fa un any, la situació sanitària, no només a Mollet sinó a tota Catalunya, a Espanya, Europa i el món sencer era tremendament complexa i va impossibilitar la celebració de la XIII edició del torneig d’escacs actius que cada any organitzem amb molta il·lusió. Vam suspendre el torneig amb la sensació, en aquells moments, que trigaríem molt a poder tornar a jugar a escacs presencials.

Moltes coses han passat durant aquest llarg any i, quan fa just un mes, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ens va confirmar que es podia disputar el torneig amb certes restriccions d’espai, amb un protocol de seguretat estricte i amb les precaucions adients, vam decidir tirar endavant.

Un llarg mes de planificació, preparació, coordinació i molt treball de l’equip destinat a tal efecte, va fer que ahir fos un gran dia. El torneig semblava agafar nova embranzida, i no és poc tenint en compte que ja era un dels torneigs d’escacs actius amb més participació de Catalunya. Ahir, va renéixer, i amb energies renovades.

L’aforament permetia fins a 108 jugadors, distribuïts en 54 taules de quasi 1,85 metres cada una, amb separació de més de dos metres entre taules. L’espai, obert als quatre vents, permetia la circulació d’aire (massa de vegades, inclús) malgrat la temperatura ambient, força elevada.

Finalment, amb algunes baixes justificades per precaució sanitària algunes i per raons de força major altres, van disputar el torneig 104 jugadors de tot nivell, edat i procedència. En aquesta ocasió, quatre grans mestres i quatre mestres internacionals encapçalaven el rànquing, seguits de diversos mestres FIDE i mestres catalans, que van lluitar de valent pel trofeu.

Cal remarcar que mai cap jugador ha aconseguit repetir triomf a Mollet. Ahir, entre els participants hi havia tres dels guanyadors en edicions anteriors i tots, segur, volien ser els primers a repetir i poder dir que havien guanyat dues edicions. I no va poder ser perquè, per fi, i dic per fi, perquè molts ho desitjàvem feia temps, el nostre company Pere Garriga i Cazorla, jugador local i que milita al club d’ençà que es va federar quan era un nen, va aconseguir una meritòria victòria amb 7,5 punts, empatat amb el segon classificat, el gran mestre Miguel Muñoz. Val a dir que el fet que Pere guanyés Muñoz a la sisena ronda, independentment dels sistemes de desempat, certifica una victòria brillant al torneig per haver guanyat al segon classificat, al marge de no perdre cap partida, empatant tres.

El també mestre internacional argentí, i jugador del club, Tomás Sosa, va quedar tercer classificat, a mig punt dels dos primers classificats.

El Mestre FIDE Cristian Fernández va fer un gran torneig, empatant a 7 punts amb quatre jugadors més, però relegat a la setena posició pels desempats.

Els millors locals, sense comptar els dos mestres citats, van ser Albert Malonda, Ramón Caro i Antonio Reyes, amb 5 punts, guanyant Malonda el premi al millor local i Reyes al millor veterà.

Val a dir que va ser molt gratificant veure als nostres nens tornar a disputar escacs presencials i competir amb jugadors de totes les edats. Michael Lambert i James Lambert van fer 4 punts i no oblidem al seu pare, Paul, que també va aconseguir igual puntuació. Els Lambert van puntuar tots per igual, cosa que no deixa de ser una bona notícia malgrat la duresa del torneig. Antoni Pous es va conformar amb quatre punts, i no va poder aconseguir el seu únic objectiu al torneig: superar la puntuació de Ramón Caro. Un altre any serà.

La resta de jugadors locals van gaudir de competició d’alt nivell i agafar experiència competitiva.

Cal agrair, un any més, el suport incondicional del Grup Miralles, de Molletauto i de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, així com de la Federació Catalana d’Escacs.

 

Classificació i resultats fent clic AQUÍ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies