Pere Garriga Cazorla, campió individual absolut de Catalunya


El Campionat Internacional d’Escacs de la Mediterrània, que englobava el XCI Campionat Absolut i el LXXIX Campionat Femení de Catalunya, s’ha disputat amb 65 inscrits i amb representació de països com Grècia, Andorra, França, Itàlia o Mònaco. El torneig s’ha celebrat a l’Hotel Spa La Terrassa de la població empordanesa de Platja d’Aro entre els dies 4 i 11 de novembre de 2023.

Emocionant final al capdavant de la classificació del XII Campionat de la Mediterrània. Es va arribar a la darrera ronda amb múltiples empats a sis punts que s’han hagut d’enfrontar entre ells. Les partides dels tres primers taulers de la darrera ronda han acabat amb empat. Així doncs, hi ha hagut molta igualtat a la classificació final donat que set són els jugadors que han acabat al capdavant amb 6 punts i mig. Finalment pel desempat el GM Pedro Antonio Ginés ha estat el campió absolut del Campionat de la Mediterrània, seguit per l’MI Sebastian Iermito, MI Pere Garriga, GM Marc Narciso, GM Hipolito Asís, MI Dimitris Alexakis i l’MI Gerard Ayats.

Paral·lelament al XIII Campionat de la Mediterrània, el torneig era vàlid per determinar el nou campió absolut i campiona femenina de Catalunya. Llavors el primer català amb dret al títol de Campió de Catalunya ha estat el Mestre Internacional Pere Garriga Cazorla (Mollet) per millor desempat davant dels GM Marc Narciso (Ateneu Colon) i Hipolito Asís (Barberà), segon i tercer respectivament. En Pere és el primer cop que aconsegueix obtenir el títol de campió absolut de Catalunya.

És una de les fites més importants aconseguides en la seva llarga trajectòria, malgrat la seva joventut.

Pel que fa a la classificació femenina, finalment Elisabeth Riera (Argentona) és la nova campiona de Catalunya per millor desempat davant la Laura Viñolas (Figueres). D’aquesta manera, l’Elisabeth és la quarta vegada que obté el títol de campiona femenina de Catalunya després haver-ho estat entre els anys 2014 i 2016.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies