Crònica jornada 5 Comarcals 2012


Crònica d’en Marçal Abadía.

Dissabte 11 de febrer de 2012 es disputà la cinquena jornada d’escacs de la Fase Comarcal del Vallès Oriental 2012 a la localitat de Sant Eulàlia de Ronçana. En termes generals els resultats han estat els següents:

En la categoria juvenil (sots-18),  el Javier Amores Gago es despista i perd davant del també jugador del Mollet, Jordi Bals Hernández. En Cristian Fernández Díaz, no pot passar d’unes taules i pràcticament es despedeix de la possibilitat de quedar primer, ja que d’aquí dues setmanes no juga per descans.

En la categoria cadet (sots-16), l’Ivan Serrano Rubio no pot aconseguir la victòria.

En la categoria Infantil (sots-14), el Pere Garriga Cazorla reafirma el seu liderat amb una victòria davant de la jugadora del Mollet, Helena Ruiz López, que es complica les opcions d’obtenir la plaça femenina, ja que la seva rival més directe si que aconsegueix la victòria a l’imposar-se al jugador del Mollet, Joan Caro Garre. Si no hi ha cap novetat extraordinària, l’únic que es pot aconseguir la classificació pel Campionat de Catalunya 2012, en Pere Garriga Cazorla tot i que algun jugador encara pot tenir opcions.

En la categoria aleví (sots-12), el Pol Becerra Mumbrú amb 5.5 punts, en Pau Salinas Garcia i el Sergi Baillés Fernández amb 5 punts tenen opcions per classificar-se pel Campionat de Catalunya 2012. En el cas que ho aconsegueixin, el més probable és que només sigui un d’ells, i és molt complicat que en siguin dos o els tres. Esperem, com a mínim, que no s’hagin d’enfrontar entre ells. Respecte les classificacions femenines, la Berta i la Sara Fernández tenen opcions encara per optar a la meitat de plaça pel Campionat de Catalunya 2012. No obstant això, ho tenen complicat perquè només val la victòria i no depenen d’elles mateixes, després que en aquesta jornada no van poder contra els seus contrincants del Club Escacs Mollet. Respecte a la classificació per equips el Club Escacs Mollet va segon i el primer classificat només està a mig punt.

En la categoria benjamí (sots-10), el Nicolàs Sepulveda Lao amb 4,5 punts és el millor jugador classificat del Club Escacs Mollet, seguit de 8 jugadors més amb 4 punts, del quals s’hi troba l’Anna Becerra Mumbrú que té opcions d’aconseguir la segona plaça femenina pel Campionat de Catalunya, tot i que en aquests moments no l’obtindria per desempat amb la segona classificada que també té quatre punts. Respecte la classificació per equips tot sembla indicar que el Club Escacs Mollet serà tercer.

En la categoria pre-benjamí (sots-8), el Marc Valero Canovas guanya l’únic jugador invicte fins el moment i, per tant en aquests moments hi ha fins a quatre jugadors empatats amb 5 punts. L’última jornada promet, però el Marc Valero principalment lluitarà per mantenir la segona plaça ja que haurà de jugar amb un rival que porta 5 punts, mentre que el primer classificat jugarà amb un rival que en porta quatre ja que ja ha jugat amb tots els contrincants que en porten 5; a més a més de tenir un desempat millor. Respecte la classificació per equips estem empatats en la primera posició, o sigui que tot depèn de l’última jornada.

Respecte a les Comarcals de promoció, és una competició més amateur on no s’està sent molt estricte a l’hora que els jugadors apuntin i es refan aparellaments en el cas que falti algun jugador, ja que predomina que aquest juguin.

La propera setmana, 18 de febrer de 2012, hi ha descans per motiu de carnaval 2012, així que l’última ronda es juga el dissabte 25 de febrer de 2012 a Montmeló del Vallès, Sala Polivalent la Torreta C.C. (C/ Folch i Torras, s/n).

A les 10:00 del matí els que juguen la promoció i a les 16:30 la resta.

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies