XI Open Vila de Canovelles. Ronda 1


El passat divendres a les 21:30 s'iniciava el XI Open Internacional Vila de Canovelles, amb una nodrida representació del club. En concret 9 jugadors del CEM disputaran el torneig, superant en participació inclús al propi amfitrió, que en presenta 7. La primera jornada no va anar del tot malament en general, amb resultat millors dels que a priori es podien esperar. Luis Rojas y Jordi Bals vàren aconseguir la victòria sense gaires dificultats, mentre que el rival de Marc Navarro no es presentava i, per tant, també s'emportà el punt. La resta de jugadors jugaven tots amb rivals teòricament mes forts. Carlos Cuesta i Joan Cifre signaven taules contra els seus contrincants. A destacar les taules de Carlos Cuesta contra Óscar López Santana, ELO 2297, amb qui ja havia entaulat en alguna anterior partida. 10 moviments li vàren bastar per superar-lo a l'apertura i aconseguir el mig punt. Els jugadors Josep Colominas, Pol López i Cristian Fernández s'enfrontaven amb rivals teòricament molt superiors amb els què vàren lluitar fins al final però sense poder aconseguir res positiu. Antonio Castañeda va poder guanyar la seva partida, però en el final de 5 peons contra torre va acabar tombant també el seu rei.
Estem esperant encara el sorteig per saber els creuaments de la setmana que vé. Tan bon punt el tinguem el publicarem. També publiquem les partides de qui les enviï a l'apartat corresponent.

A continuació va el punt de vista d'alguns dels jugadors, participants i espectadors, respecte les partides… no us ho perdeu:

 

Luís Rojas

Yo gané en forma sólida,sin grandes problemas una defensa Filidor,donde mi rival jugó hasta el mate.Carlos Cuesta planteó una buena defensa Siciliana contra el ataque Grand Prix,quedó ganado en 10 jugadas!!!pero ofreció tablas,guardando energías para la próxima ronda y subiendo puntitos de ELO.El Antonio jugó una partida de ataque muy interesante,ganó un peón en la apertura,pero se aceleró en el ataque al rey,perdió material,y aun así llego a un final muy interesante,5 peones pasados contra torre,en que la torre demostró su fuerza.Joan estaba mejor con pareja de alfiles,pero para ganar se requiere un trabajoso y largo final,no muy agradable de jugar un viernes a las 12 de la noche,por lo que se acordó el empate.Las jovenes promesas muy bien.Jordi ganó en su estilo,sacrificando hasta los calzoncillos.Sus partidas atraen siempre a mucho gente por lo que se ha tranformado el favorito del público.Paul y Cristián jugaron muy bien la apertura,siguieron paso a paso lo que les explico en clases,y fueron derrotados en largos finales, donde sus rivales demostraron su mayor experiencia.Sin embargo, como profesor quedé muy conforme con su rendimiento y pienso que a medida que ganen experiencia pelearán mano a mano contra estos jugadores.Josep Colominas cometió un error en la apertura que le costó el partido contra uno de los mejores jugadores del torneo.El mérito de Josep fue que a pesar del error, luchó tenazmente,y lanzó un ataque que causó más de un susto a su rival.
Felicito a todos mis compañeros y mucha fuerza para el resto del torneo.

 

Carlos Cuesta

Aquest divendres ni més ni menys que NOU jugadors del Club d’Escacs Mollet han disputat la primera ronda de l’onzè Open de Canovelles.

Ronda 1: Jordi Bals, el més jove dels molletans participants, va guanyar amb una bona estratègia. El Pol López va tenir la partida en una jugada, contra un que li treia 300 punts d’elo, però finalment no va escollir la jugada bona. El Cristian Fernández va cometre un error que el rival no va dubtar en aprofitar. L’Antonio Castañeda va tenir una partida clarament favorable a ell, però un error també li va fer perdre la partida. El Joan Cifre, per la seva banda, va signar taules amb un elo fortament superior tot i havent tingut avantatge en alguna posició, mentre que el Marc Navarro guanyà per incompareixença. Josep Colominas, jugant al quart tauler, no va aconseguir guanyar a Barranco, el mestre que ens donava classe l’any passat; tot i que al principi es va mantenir amb avantatge, després el mestre l’acabà recuperant. Al tauler 3, Carlos Cuesta va donar la sorpresa signant taules contra el MC López Santana, del Foment, tot i que es penedeix molt d’haver-les demanades. Luís Rojas va guanyar sense moltes dificultats al primer tauler, degut a l’absència del primer de la llista.

Per haver estat la primera ronda i sabnet que només dos dels nou jugadors estaven a la primera meitat, haver aconseguit 4 punts dels 9 possibles, està molt bé.

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies