Campionat d’Espanya de Veterans 2023: Morros a un pas de la victòria.


Diumenge 8 d’octubre de 2023 va finalitzar a Roquetas de Mar el Campionat d’Espanya de veterans per franges d’edat.

Es jugava en dues categories: supra50, per més grans de cinquanta anys i la de majors de 65 anys.

Per part del Club d’Escacs Mollet, participació dels socis Ricard Morros (mestre català), Francesc Fernández i Ramón Caro, i del futur jugador del primer equip, el mestre internacional Víctor Vehí.

A la categoria Supra-50, victòria del MI Josep A. Lacasa que va derrotar amb negres al Mestre Català Ricard Morros, que va fer un torneig excepcional. De fet, va ser el jugador amb millor APRO com a resultat particular entre tots els jugadors empatats jugats entre si (performance Mitjana dels rivals).

Lacasa va signar un torneig perfecte, sense perdre cap partida, i empatant quatre (curiosament, consecutives, entre les rondes 5 i 8), i guanyant les dues darreres per coronar-se campió.

El segon millor català al grup dels “joves”, va ser el Mestre Internacional Victor Vehí que no va quedar molt satisfet del seu joc, exigent com és ell amb si mateix, i que va finalitzar amb 6,5 punts, en setena posició de la general, malgrat no perdre cap partida.

Ricard Morros va signar un torneig quasi perfecte, perdent només amb dos Mestres internacionals i guanyant un altre i empatant amb dos més. Va finalitzar novè, amb 6 punts.

Francesc Fernández, que no va jugar la darrera ronda per cansament acumulat, va signar una molt bona primera part del torneig, amb 3,5 punts de 5 possibles, perdent només amb el número 1 del torneig, el MI Terán. Amb 5 punts de 8 disputats, va acabar en vint-i-novena posició.

Per la seva part, Ramón Caro va començar donant la sorpresa a la primera partida, guanyant un dels jugadors forts del torneig, i amb 2 punts de 3 possibles al final de la tercera jornada. Va finalitzar amb 4 punts dels 9 possibles, llençant dues partides totalment guanyades. Tot i això, pujada de 18 punts d’ELO FIDE i millorant en set posicions el seu rànquing inicial.

Una sala de joc adequada per jugar, amb un pèl de fred ambiental per la potència de l’aire condicionat, i un hotel molt bo per disputar el campionat.

Puntuació dels catalans i classificació de cada un dels catalans participants.

Classificació final:

https://info64.org/ce-individual-veteranos-m50-2023/standings

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies