Segona norma de Gran Mestre per Tomás Sosa


El mestre internacional argentí, Tomás Valentín Sosa ha aconseguit la segona de les tres normes necesàrries per assolir el títol de Gran Mestre internaciona, en guanyar el tancat organitzat pel Club d’Escacs Barcelona amb set punts de nou possibles.

El jove jugador argentí ens ha enviat les seves impressions, que reproduïm a continuació:

“La meva segona norma de Gran mestre, realitzada en el Tancat del Club de Barcelona.
La veritat és que el torneig era una incertesa total per a mi, en quant a nivell propi, aliè, mesures de seguretat en quant a la salut. Per sort no va poder sortir millor per a la meva persona, aconseguint la norma una ronda abans de finalitzar el torneig, i sentint-me a gust mentre jugava les partides.
Vaig aconseguir trobar-me en partides amb els meus millors moments, i una molt bona concentració, mentre que alhora vaig tenir molts errors i a vegades la bona fortuna va jugar del meu costat.
Vaig iniciar amb 5 punts de 5 possibles, arribant amb molt bones chances ja que la norma era de 6.5 en 9. Curiosament estava mentalitzat que la meva norma era amb 7 punts de 9 ja que jo era un dels elos més alts i això sempre sol perjudicar la meva mitjana de Elo de rivals. Per sort quan vaig 5 en 5 m’avisen que amb 6.5 era la norma i que ja estava molt a prop, la qual cosa em va donar una altra perspectiva per a plantejar les partides restants d’una forma més sòlida i així aconseguir la norma.

Vaig finalitzar amb 7 de 9, quedant a més primer en el torneig.

Molt content amb el resultat, sobretot perquè portava molts mesos sense jugar i sento que va ser un bon retorn.

Sento que sempre es pot millorar, i tractaré de créixer perquè així sigui.

També l’any passat vaig estar diverses vegades prop d’obtenir la segona norma de GM i per alguna o una altra raó no es donava (uns pocs punts de mitjana, perdre l’última ronda, etc).

Agrair als directius i organitzadors del torneig, i per descomptat sempre a la gent que em dóna suport i em motiva a continuar creixent.”

Resultats i classificación fent click AQUÍ

 

Notícia en castellano:

El maestro internacional argentino, Tomás Valentín Sosa ha conseguido la segunda de las tres normas necesarias para lograr el título de Gran maestro internacional, al ganar el cerrado organizado por el Club de Ajedrez Barcelona con siete puntos de nueve posibles.

El joven jugador argentino, nos ha enviado sus impresiones, que reproducimos a continación:

“Mi segunda norma de Gran Maestro, realizada en el Cerrado del Club de Barcelona.
La verdad es que el torneo era una incertidumbre total para mí, en cuánto a nivel propio, ajeno, medidas de seguridad en cuánto a la salud. Por suerte no pudo salir mejor para mi persona, logrando la norma una ronda antes de finalizar el torneo, y sintiéndome a gusto mientras jugaba las partidas.
Logré encontrarme en partidas con mis mejores momentos, y una muy buena concentración, mientras que a la vez tuve muchos errores y a veces la buena fortuna jugó de mi lado.
Inicié con 5 puntos de 5 posibles, llegando con muy buenas chances ya que la norma era de 6.5 en 9. Curiosamente estaba mentalizado que mi norma era con 7 puntos de 9 ya que yo era uno de los elos más altos y eso siempre suele perjudicar a mi promedio de Elo de rivales. Por suerte cuando voy 5 en 5 me avisan de que con 6.5 era la norma y que ya estaba muy cerca, lo cual me dio otra perspectiva para plantear las partidas restantes de una forma más sólida y así lograr la norma.

Finalicé con 7 de 9, quedando además primero en el torneo.

Muy contento con el resultado, sobre todo porque llevaba muchos meses sin jugar y siento que fue un buen regreso.

Siento que siempre se puede mejorar, y trataré de crecer para que así sea.

También el año pasado estuve varias veces cerca de obtener la segunda norma de GM y por alguna u otra razón no se daba(unos pocos puntos de promedio, perder la última ronda, etc).

Agradecer a los directivos y organizadores del torneo, y por supuesto siempre a la gente que me apoya y me motiva a seguir creciendo.”

Resultados y clasificación haciendo click AQUÍ

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies