II Obert Actiu del Catalunya Escacs Club


Ahir diumenge 5 de maig es va cel.lebrar la segona edició de l’Obert del Catalunya Escacs Club.
Torneig de 9 rondes al ritme típic dels escacs actius (15 minuts, amb 5 segons d’increment per jugada), vàlid per ELO FCDE (1/2 k) i limitat a 2350 punts.

Molt bona inscripció amb més de 100 jugadors (fins a 103 van jugar les 9 rondes, ja que un jugador es va retirar a la ronda 7).

Per part del Club d’Escacs Mollet van participar els MC Mariano Mayans i Javi Amores (1 i 14 del ranquing inicial), i Enric Gallardo (26), Marc Navarro (53) i Ramón Caro (58).

Torneig molt ben organitzat, a una bona sala de joc, amb puntualitat, celeritat entre ronda i ronda, i un bon seguiment de la direcció i l’equip arbitral. Només seria millorable el fet de jugar 4 rondes al matí i 5 a la tarda, ja que es fa una mica pesat després de dinar, especialment pels que, com Javi Amores, es foten 3 entrepans més unes braves. La resta, amb 1 entrepà o entrepà i mig com Marc i Ramón, també van patir lo seu.

En l’aspecte escaquístic, una certa decepció perque Mariano i Javi podien haver fet quelcom mes si la sort els hi hagués acompanyat. Amores anava amb 5,5 de 6 a la ronda 7 i amb totes les opcions, pero la derrota contra el també Mestre Català (i sots campió final), Martorell, i la derrota consecutiva a la ronda 8 contra el MC Queraltó, el van apartar del podi. Mariano va patir una derrota a la ronda 4 que, unida a la de la ronda 5, el van apartar també del podi.
Tots dos van acabar amb 6 punts i a la posició 14 (Amores) i la 16 (Mayans).

Pel que fa a Gallardo, com sempre, millorant el seu joc i fent 5 magnífics punts, que podien haver estat 6, en una partida que se li va escapar i el va deixar 40 de la general. Per no variar, va jugar contra Ramón Caro, i per no variar, el va guanyar.

Marc Navarro va tenir una actuació discreta, al no guanyar a cap rival amb més ELO i perdre a la ronda 8 amb  un rival inferior, va acabar amb 4 punts de 9 i a la posició 68. Una llàstima perque van haver, al menys, un parell de partides molt superiors que es van perdre. Tot i així, Marc està en un moment de progressió positiva, amb una gran pujada d’ELO i un nivell de joc molt bó.

I Ramón Caro, amb 4,5 de 9 i 48 de la general, amb regust agredolç. Primera ronda contra el que va quedar campió (i amb ELO FIDE de 2298), i quasi victòria. Posició guanyada, que no va acabar taules perque el mestre mexicà, va confessar que a la primera ronda, intentava forçar. Desprès de dos peticions, i amb més temps i posició guanyadora, error i pèrdua de punt. Desprès, 3 guanyades amb negres i derrota amarga, amb mat imparable en 2 jugades i de 2 formes diferents, per caiguda de bandera. Al final, ronda 9 contra un jugador 1700, d’Armènia, que jugava com un 2000 FCDE. El típic que acaba d’arribar i aviat tindrà 2000 punts. Victòria in extremis allargant pels nervis un final guanyat.

En resum vàrem passar un bon dia, amb sol, frankfurts, i escacs.

Classificació i resultats AQUÍ

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies