V Obert d’escacs actius Vila de Tona


Ha tingut lloc la cinquena edició del torneig d’escacs actius Vila de Tona.

Aquest any, el principal canvi ha estat el canvi a les bases que ha permés jugar a jugadors de qualsevol nivell i, per tant uns quants titulats, inclòs el flamant campió de Catalunya, el GM Orelvis Perez, es van desplaçar fins a Tona.
Com es habitual, magnífica organització i arbitratge, a càrrec dels amics del Club d’Escacs La Crema-Tona.

Fins a 63 jugadors van disputar les 8 rondes del torneig, que va guanyar el Mestre Fide Pedro Zurano amb 7 punts, perdent només amb Orelvis Pérez.

Per part del Club d’Escacs Mollet, van participar els Mestres Catalans Ricard Morros i Javi Amores, Marc Navarro i Ramón Caro.

Ricard Morros i Javi Amores van tenir una bona actuació, tot i alguna partida que s’els hi va escapar i les “amistoses” taules amb Ramón a la primera ronda que van possibilitar un bon esmorzar. Campions dels seus respectius trams, Ricard va acabar amb 5,5 punts, perdent nomes 2 partides, una amb el MI Jorge A. González, de manera més o menys clara, i una amb el MF Arian González que, en l’anàlisi posterior, semblava taules o, inclús, quelcom més. El nivell de joc d’en Ricard ha estat molt bó i només alguna petita errada en alguna partida l’ha privat d’estar, encara, més amunt.

Javi Amores va començar molt bé amb 3,5 de 4, guanyant el MF Raul Omar González i fent taules amb el MI Arturo Vidarte, pero una derrota tonta i ràpida contra el MI Vehí, i unes taules a la ronda 7 el van fer arribar a la ronda 8 amb 5 punts i possibilitats de podi, inclús de segon lloc a la general. En l’enfrontament amb el fortíssim MI de Costa Rica, Leonardo Valdés, va perdre i va finalitzar amb 5 punts, i campió del seu tram. Javi juga a molt bon nivell. El dia en que es relaxi una mica menys i jugui més concentrat, farà molt més mal.

Marc Navarro no va tenir el dia. Es estrany, ja que el seu nivell de joc en els darrers mesos es ascendent i en millora permanent. Pero els escacs son capritxosos i començaba el matí amb 3 derrotes consecutives. Finalment, ha acabat abans d’anar a dinar, amb un punt, confiant en remuntar a la tarda. Pero, a la tarda, només ha pogut fer 2 punts de 4 i ha finalitzat amb 3 punts a la general. Un torneig per aprendre, per millorar i per analitzar errades. Sens dubte, els actius son una ruleta russa i, també, una mica injustos.

Ramón Caro ha començat amb unes taules “amistoses” amb el company de club, el mestre Ricard Morros. Les ràpides taules han permès esmorzar i, superada la manca d’aliments i cafeína, guanyar a la segona ronda un jugador amb 2028 d’ELO català. Amb 1,5 punts, inesperat enfrontament amb un Mestre Internacional que portava només 1 punt, el fortíssim Lázaro Lorenzo de la Riva. Extraordinària partida, amb un joc posicional amb negres molt bó i posició absolutament guanyada (en paraules del propi mestre), que, per un error, costa el punt, Desprès, derrota a les 2 següents rondes, la primera contra un fort rival i la segona contra un rival que es va trobar el punt per un error de Caro. Desprès, 2 victòries consecutives i enfrontament amb el fort Ismael Molano que, desprès de fer-se de rogar, va donar taules en una posició igualada pero un xic millor pel jugador del Montornés. Potser per compensar la victòria de l’any anterior, en posició igualada, pero que va guanyar Molano brillantment en apuros de temps de Caro.
Segon de tram i 34 de la general partint del lloc 34.

Destacar també que els 4 integrants del Club d’escacs Mollet hem quedat tercers per equips, a mig punt dels segons i més lluny del Montcada, que anava amb 2 MI i un GM.

En resum una bona jornada d’escacs, en un entorn agradable i amb la cordialitat de l’equip organitzatiu i arbitral.

Classificacions i resultats AQUÍ

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies