Crònica III Open internacional Hotel Carlos I de San Xenxo (Galícia).


Crònica d’en Paco Fernández.

Del 25 de juny al 3 de juliol s’ha disputat el III Open Internacional de San Xenxo, una ciutat turística gallega que es considera la Marbella de Galícia.

La família Fernández Becerra ha gaudit d’una setmana de platja i piscines (spa i exterior), i el pare a més, i per segona vegada, d’un magnífic Open d’escacs en les millors instal·lacions que conec (sala ampla, il·luminada, amb aire condicionat, dos taulers per taula amb una gran amplada, butaques extracòmodes, …). Hi recomano a tothom que hi pugui que participi ja que tota família queda encantada.

L’any vinent Sara i Berta Fernández ja han manifestat que volen jugar. La veritat es que feia goig veure-les passejant entre els Grans Mestres i Mestres Internacionals intentant entendre què estaven pensant aquests monstres dels escacs.

Vaig poder jugar contra el GM Aleksa Strícovic, i encara que a primera vista sembla un tipus dur, és una persona entranyable, amb un gran cor, i obert a comentar la partida amb qui fos… un bon exemple pel gremi d’escaquístes… Tanmateix vaig jugar contra l’MI Rafael Álvarez i malauradament en acabar la partida no va voler ni mirar-la ni parlar de res… una personalitat per a estudi.

Durant el torneig vaig poder conviure amb els joves jugadors de Galícia, un dels quals en va apallissar!!!, tenen poc Elo però juguen molt bé. Hi ha un ambient molt noble entre aquests nanos, la pena és que només tenen tres Opens l’any per jugar…

També vaig poder fer una mica més d’amistat amb l’organitzador l’MI Roi Reynaldo, una magnífic persona amb un gran cor, i amb les idees molt clares… els seus alumnes han d’anar bé als estudis, del contrari, parla amb els pares i els hi suspens les classes… Potser prenem nota, ja que és una bona manera de que tinguin clar que els escacs son una afició.

En Roi que és l’entrenador dels joves de Navarra, juntament amb el mític GM De la Villa, té 2500 ELO, però té clar que això no és incompatible amb tenir estudis i està ben format.

Us animo a que vingueu l’any vinent…

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies