El GM Alan Pichot jugarà la lliga 2018

dijous, 30 novembre 2017

El Club d’Escacs Mollet confirma que el jove gran mestre argentí, Alan Pichot jugarà amb nosaltres.

Pichot, que va fer 19 anys el passat mes d’agost, √©s l’actual n√ļmero 6 del seu pais i el 33√® millor junior del m√≥n a la llista actual de la FIDE (veure ranquing AQU√ć). ¬†√Čs el primer refor√ß del Club d’Escacs Mollet per 2018, juntament amb el retorn de Yago de Moura Santiago, ja convertit en Gran Mestre, (veure not√≠cia de la seva incorporaci√≥ AQU√ć) despr√©s d’un any de par√®ntesi amb nosaltres. Tot un planter de joves jugadors, per afrontar una temporada de transici√≥, en el quart any del club a la m√†xima categoria.

Alan ens ha preparat una petita biografia:

“Tinc 19 anys, vaig n√©ixer el 13 d’agost de 1998. Vaig aprendre a jugar als escacs quan vaig complir 5 anys. Vaig ser amb la meva fam√≠lia a la casa d’un company de jard√≠ d’infants i el seu germ√† major va portar un tauler per jugar amb el seu pare, aix√≠ va ser com li vaig insistir a la meva mam√† perqu√® m’enseny√©s.¬†Al cap de poc, la meva mare -una mica cansada d’estar tot el dia jugant als escacs- em va portar al Cercle d’Escacs Torre Blanca, on vaig poder comen√ßar a aprofundir els coneixements a l’escola infantil. Els escacs sempre ha estat la meva passi√≥ i per aix√≤ em vaig dedicar a ell per complet des dels meus inicis, la qual cosa em va portar a obtenir els campionats argentins infantils i juvenils de totes les categories.¬†A 12 anys¬†vaig obtenir el campionat argent√≠¬†sub¬†18.¬†A 14 anys¬†vaig obtenir el t√≠tol de¬†Mestre¬†Internacional i als 17 el de Gran¬†Mestre, sent el¬†GM¬†m√©s jove de la hist√≤ria al meu pa√≠s. La Legislatura de la Ciutat de Buenos Aires em va lliurar un reconeixement a la meva traject√≤ria l’any 2008 i l’any 2014 vaig obtenir l’assoliment m√©s important de la meva carrera en consagrar-me campi√≥ mundial¬†sub¬†16 en Durban, Sud-√†frica. Per aquest motiu aquest any vaig rebre el premi¬†Olimpia¬†de Plata, lliurat pel Cercle de Periodistes Esportius a l’escaquista¬†argent√≠ de l’any i el Govern de la Ciutat em va homenatjar amb el premi¬†Jorge¬†Newbery¬†d’Or al millor esportista de la Ciutat de Buenos Aires l’any 2014. Actualment represento al Club Obres¬†AySA¬†a la lliga argentina”.

El seu palmarès és força destacat per la seva joventut:

Principals Antecedents Esportius d’Alan¬†Pichot
‚ÄĘ Qu√≠ntuple campi√≥ argent√≠, categories¬†sub¬†10,¬†sub¬†12,¬†sub¬†14,¬†sub¬†18 i¬†sub¬†20.
‚ÄĘ El t√≠tol de campi√≥ argent√≠¬†sub¬†18 ho va obtenir als 12¬†anys, l’any 2011.
‚ÄĘ Campi√≥¬†panamerican√†¬†sub¬†10, any 2008.
‚ÄĘ Premie Revelaci√≥ Esportiva¬†diari¬†Clar√≠n, any 2008.
‚ÄĘ Homenatge de la Legislatura de la Ciutat de Buenos Aires com a esportista destacat, any 2008.
‚ÄĘ T√≠tol de¬†Mestre¬†Internacional d’Escacs als 14¬†anys, l’any 2013.
‚ÄĘ Campi√≥ Mundial d’Escacs, categoria¬†sub¬†16, Durban, Sud-√†frica, any 2014.
‚ÄĘ Primer Lloc Compartit en el Campionat Continental de les¬†Am√®riques, categoria Absoluta, Brasil, any 2014.
‚ÄĘ Premi¬†Olimpia¬†de Plata com¬†escaquista¬†de l’any, atorgat pel Cercle de Periodistes Esportius, any 2014.
‚ÄĘ Premi¬†Jorge¬†Newbery¬†d’Or com a esportista de l’any, atorgat pel Govern de la Ciutat de Buenos Aires, any 2014/2015.
‚ÄĘ T√≠tol de Gran¬†Mestre¬†d’Escacs als 17¬†anys, actualment el m√©s jove de la hist√≤ria en el nostre pa√≠s, any 2015.
‚ÄĘ Primer lloc en l’II Obert Internacional Absolut¬†Zicosur, Antofagasta, Xile, 2016.
‚ÄĘ Campi√≥ de la Lliga Intergeneracional, Argentina, 2016.
‚Äʬ†1r. Lloc en la Lliga Nacional d’Escacs R√†pids, 2016, Argentina.
‚ÄĘ Representant Ol√≠mpic (el m√©s jove de la hist√≤ria d’Argentina) en la 42 Olimp√≠ada d’Escacs, Bak√ļ, Azerbaidjan, 2016.
‚ÄĘ Lloc Actual en el R√†nquing Nacional Categoria¬†Sub¬†20:¬†1r¬†posat.

NOTICIA EN CASTELLANO.

El Club d’Escacs Mollet confirma que el joven gran maestro argentino, Alan Pichot jugará con nosotros.

Pichot, que cumpli√≥ 19 a√Īos el pasado mes de agosto, es el actual n√ļmero 6 de su¬†pais¬†y el 33√® mejor¬†junior¬†del mundo en la lista actual de la¬†FIDE (ver¬†ranking AQU√ć). Es el primer refuerzo del Club d’Escacs Mollet para 2018, junto con el regreso de Yago de¬†Moura¬†Santiago, (ver noticia de su incorporaci√≥n AQU√ć)¬†ya convertido en Gran Maestro, despu√©s de un a√Īo de par√©ntesis. Todo un plantel de j√≥venes jugadores, para afrontar una temporada de transici√≥n, en el cuarto a√Īo del club en la m√°xima categor√≠a.

Alan nos ha preparado una peque√Īa biograf√≠a:

“Tengo 19 a√Īos, nac√≠ el 13 de agosto de 1998. Aprend√≠ a jugar al ajedrez cuando cumpl√≠ 5 a√Īos. Fui con mi familia a la casa de un compa√Īero de jard√≠n de infantes y su hermano mayor trajo un tablero para jugar con su padre, as√≠ fue como le insist√≠ a mi mam√° para que me ense√Īara. Al poco tiempo, mi madre -un poco cansada de estar todo el d√≠a jugando al ajedrez- me llev√≥ al C√≠rculo de Ajedrez Torre Blanca, donde pude empezar a profundizar los conocimientos en la escuela infantil. El ajedrez siempre ha sido mi pasi√≥n y por eso me dediqu√© a √©l por completo desde mis inicios, lo que me llev√≥ a obtener los campeonatos argentinos infantiles y juveniles de todas las categor√≠as. A los 12 a√Īos obtuve el campeonato argentino sub 18. A los 14 a√Īos obtuve el t√≠tulo de Maestro Internacional y a los 17 el de Gran Maestro, siendo el GM m√°s joven de la historia en mi pa√≠s. La Legislatura de la Ciudad de Buenos Aires me entreg√≥ un reconocimiento a mi trayectoria en el a√Īo 2008 y en el a√Īo 2014 obtuve el logro m√°s importante de mi carrera al consagrarme campe√≥n mundial sub 16 en Durban, Sud√°frica. Por este motivo ese a√Īo recib√≠ el premio Olimpia de Plata, entregado por el C√≠rculo de Periodistas Deportivos al ajedrecista argentino del a√Īo y el Gobierno de la Ciudad me homenaje√≥ con el premio Jorge Newbery de Oro al mejor deportista de la Ciudad de Buenos Aires en el a√Īo 2014. Actualmente represento al Club Obras AySA en la liga argentina.”

 Su palmarés es muy destacado para su juventud:

Principales Antecedentes Deportivos de Alan Pichot

 • Qu√≠ntuple campe√≥n argentino, categor√≠as sub 10, sub 12, sub 14, sub 18¬†y sub 20.
 • El t√≠tulo de campe√≥n argentino sub 18 lo obtuvo a los 12 a√Īos de edad, a√Īo 2011.¬†
 • Campe√≥n panamericano sub 10, a√Īo 2008.¬†
 • Premio Revelaci√≥n Deportiva diario Clar√≠n, a√Īo 2008.¬†
 • Homenaje de la Legislatura de la Ciudad de Buenos Aires como deportista destacado, a√Īo 2008.¬†
 • T√≠tulo de Maestro Internacional de Ajedrez a los 14 a√Īos de edad, a√Īo 2013.¬†
 • Campe√≥n Mundial de Ajedrez, categor√≠a sub 16, Durban, Sud√°frica, a√Īo 2014.
 • Primer Puesto Compartido en el Campeonato Continental de las Am√©ricas, categor√≠a Absoluta, Brasil, a√Īo 2014.
 • Premio Olimpia de Plata como ajedrecista del a√Īo, otorgado por el C√≠rculo de Periodistas Deportivos, a√Īo 2014.
 • Premio Jorge Newbery de Oro como deportista del a√Īo, otorgado por el Gobierno de la Ciudad de Buenos Aires, a√Īo 2014/2015.
 • T√≠tulo de Gran Maestro de Ajedrez a los 17 a√Īos de edad, actualmente el m√°s joven de la historia en nuestro pa√≠s, a√Īo 2015.
 • Primer puesto en el II Abierto Internacional Absoluto Zicosur, Antofagasta, Chile, 2016.
 • Campe√≥n de la Liga Intergeneracional, Argentina, 2016.
 • 1er. Puesto en la Liga Nacional de Ajedrez R√°pido, 2016, Argentina.
 • Representante Ol√≠mpico (el m√°s joven de la historia de su pa√≠s) en la 42 Olimp√≠ada de Ajedrez, Bak√ļ, Azerbaiy√°n, 2016.
  • Puesto Actual en el Ranking Nacional Categor√≠a Sub 20: 1er puesto.

Alan Pichot

 

Escrit per Ramón Caro

Categoria: actualitat, joves, per equips | Sense comentaris »

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

* Copy this password:

* Type or paste password here:

11,563 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress