El GM Alan Pichot jugarà la lliga 2018


El Club d’Escacs Mollet confirma que el jove gran mestre argentí, Alan Pichot jugarà amb nosaltres.

Pichot, que va fer 19 anys el passat mes d’agost, és l’actual número 6 del seu pais i el 33è millor junior del món a la llista actual de la FIDE (veure ranquing AQUÍ).  És el primer reforç del Club d’Escacs Mollet per 2018, juntament amb el retorn de Yago de Moura Santiago, ja convertit en Gran Mestre, (veure notícia de la seva incorporació AQUÍ) després d’un any de parèntesi amb nosaltres. Tot un planter de joves jugadors, per afrontar una temporada de transició, en el quart any del club a la màxima categoria.

Alan ens ha preparat una petita biografia:

“Tinc 19 anys, vaig néixer el 13 d’agost de 1998. Vaig aprendre a jugar als escacs quan vaig complir 5 anys. Vaig ser amb la meva família a la casa d’un company de jardí d’infants i el seu germà major va portar un tauler per jugar amb el seu pare, així va ser com li vaig insistir a la meva mamà perquè m’ensenyés. Al cap de poc, la meva mare -una mica cansada d’estar tot el dia jugant als escacs- em va portar al Cercle d’Escacs Torre Blanca, on vaig poder començar a aprofundir els coneixements a l’escola infantil. Els escacs sempre ha estat la meva passió i per això em vaig dedicar a ell per complet des dels meus inicis, la qual cosa em va portar a obtenir els campionats argentins infantils i juvenils de totes les categories. A 12 anys vaig obtenir el campionat argentí sub 18. A 14 anys vaig obtenir el títol de Mestre Internacional i als 17 el de Gran Mestre, sent el GM més jove de la història al meu país. La Legislatura de la Ciutat de Buenos Aires em va lliurar un reconeixement a la meva trajectòria l’any 2008 i l’any 2014 vaig obtenir l’assoliment més important de la meva carrera en consagrar-me campió mundial sub 16 en Durban, Sud-àfrica. Per aquest motiu aquest any vaig rebre el premi Olimpia de Plata, lliurat pel Cercle de Periodistes Esportius a l’escaquista argentí de l’any i el Govern de la Ciutat em va homenatjar amb el premi Jorge Newbery d’Or al millor esportista de la Ciutat de Buenos Aires l’any 2014. Actualment represento al Club Obres AySA a la lliga argentina”.

El seu palmarès és força destacat per la seva joventut:

Principals Antecedents Esportius d’Alan Pichot
• Quíntuple campió argentí, categories sub 10, sub 12, sub 14, sub 18 i sub 20.
• El títol de campió argentí sub 18 ho va obtenir als 12 anys, l’any 2011.
• Campió panamericanà sub 10, any 2008.
• Premie Revelació Esportiva diari Clarín, any 2008.
• Homenatge de la Legislatura de la Ciutat de Buenos Aires com a esportista destacat, any 2008.
• Títol de Mestre Internacional d’Escacs als 14 anys, l’any 2013.
• Campió Mundial d’Escacs, categoria sub 16, Durban, Sud-àfrica, any 2014.
• Primer Lloc Compartit en el Campionat Continental de les Amèriques, categoria Absoluta, Brasil, any 2014.
• Premi Olimpia de Plata com escaquista de l’any, atorgat pel Cercle de Periodistes Esportius, any 2014.
• Premi Jorge Newbery d’Or com a esportista de l’any, atorgat pel Govern de la Ciutat de Buenos Aires, any 2014/2015.
• Títol de Gran Mestre d’Escacs als 17 anys, actualment el més jove de la història en el nostre país, any 2015.
• Primer lloc en l’II Obert Internacional Absolut Zicosur, Antofagasta, Xile, 2016.
• Campió de la Lliga Intergeneracional, Argentina, 2016.
• 1r. Lloc en la Lliga Nacional d’Escacs Ràpids, 2016, Argentina.
• Representant Olímpic (el més jove de la història d’Argentina) en la 42 Olimpíada d’Escacs, Bakú, Azerbaidjan, 2016.
• Lloc Actual en el Rànquing Nacional Categoria Sub 20: 1r posat.

NOTICIA EN CASTELLANO.

El Club d’Escacs Mollet confirma que el joven gran maestro argentino, Alan Pichot jugará con nosotros.

Pichot, que cumplió 19 años el pasado mes de agosto, es el actual número 6 de su pais y el 33è mejor junior del mundo en la lista actual de la FIDE (ver ranking AQUÍ). Es el primer refuerzo del Club d’Escacs Mollet para 2018, junto con el regreso de Yago de Moura Santiago, (ver noticia de su incorporación AQUÍ) ya convertido en Gran Maestro, después de un año de paréntesis. Todo un plantel de jóvenes jugadores, para afrontar una temporada de transición, en el cuarto año del club en la máxima categoría.

Alan nos ha preparado una pequeña biografía:

“Tengo 19 años, nací el 13 de agosto de 1998. Aprendí a jugar al ajedrez cuando cumplí 5 años. Fui con mi familia a la casa de un compañero de jardín de infantes y su hermano mayor trajo un tablero para jugar con su padre, así fue como le insistí a mi mamá para que me enseñara. Al poco tiempo, mi madre -un poco cansada de estar todo el día jugando al ajedrez- me llevó al Círculo de Ajedrez Torre Blanca, donde pude empezar a profundizar los conocimientos en la escuela infantil. El ajedrez siempre ha sido mi pasión y por eso me dediqué a él por completo desde mis inicios, lo que me llevó a obtener los campeonatos argentinos infantiles y juveniles de todas las categorías. A los 12 años obtuve el campeonato argentino sub 18. A los 14 años obtuve el título de Maestro Internacional y a los 17 el de Gran Maestro, siendo el GM más joven de la historia en mi país. La Legislatura de la Ciudad de Buenos Aires me entregó un reconocimiento a mi trayectoria en el año 2008 y en el año 2014 obtuve el logro más importante de mi carrera al consagrarme campeón mundial sub 16 en Durban, Sudáfrica. Por este motivo ese año recibí el premio Olimpia de Plata, entregado por el Círculo de Periodistas Deportivos al ajedrecista argentino del año y el Gobierno de la Ciudad me homenajeó con el premio Jorge Newbery de Oro al mejor deportista de la Ciudad de Buenos Aires en el año 2014. Actualmente represento al Club Obras AySA en la liga argentina.”

 Su palmarés es muy destacado para su juventud:

Principales Antecedentes Deportivos de Alan Pichot

 • Quíntuple campeón argentino, categorías sub 10, sub 12, sub 14, sub 18 y sub 20.
 • El título de campeón argentino sub 18 lo obtuvo a los 12 años de edad, año 2011. 
 • Campeón panamericano sub 10, año 2008. 
 • Premio Revelación Deportiva diario Clarín, año 2008. 
 • Homenaje de la Legislatura de la Ciudad de Buenos Aires como deportista destacado, año 2008. 
 • Título de Maestro Internacional de Ajedrez a los 14 años de edad, año 2013. 
 • Campeón Mundial de Ajedrez, categoría sub 16, Durban, Sudáfrica, año 2014.
 • Primer Puesto Compartido en el Campeonato Continental de las Américas, categoría Absoluta, Brasil, año 2014.
 • Premio Olimpia de Plata como ajedrecista del año, otorgado por el Círculo de Periodistas Deportivos, año 2014.
 • Premio Jorge Newbery de Oro como deportista del año, otorgado por el Gobierno de la Ciudad de Buenos Aires, año 2014/2015.
 • Título de Gran Maestro de Ajedrez a los 17 años de edad, actualmente el más joven de la historia en nuestro país, año 2015.
 • Primer puesto en el II Abierto Internacional Absoluto Zicosur, Antofagasta, Chile, 2016.
 • Campeón de la Liga Intergeneracional, Argentina, 2016.
 • 1er. Puesto en la Liga Nacional de Ajedrez Rápido, 2016, Argentina.
 • Representante Olímpico (el más joven de la historia de su país) en la 42 Olimpíada de Ajedrez, Bakú, Azerbaiyán, 2016.
  • Puesto Actual en el Ranking Nacional Categoría Sub 20: 1er puesto.

Alan Pichot

 

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies