IV Obert de Mollet i tancats per norma de MI i MC


Del 30 de setembre al 25 de novembre de 2016, han tingut lloc a la nostra seu social, tres torneigs, organitzats conjuntament amb el Club d’Escacs Barcelona.

Per una banda un obert a nou rondes i, per l’altra, dos tancats. Un, vàlid per normes de mestre català i l’altre per normes de mestre internacional.

Al tancat per normes de mestre internacional van participar els companys Cristian Fernández (MF) i Ricard Morros (MC). Tots dos amb il·lusió per lluitar per aconseguir una difícil norma, la segona per Cristian i la primera per Ricard.

Aquest torneig va tenir un clar dominador de principi a fi, que va ser el mestre FIDE de la Societat Coral Colón Sabadell Chessy, Carles Díaz Camallonga que només va perdre una partida, precisament contra el nostre company Cristian Fernández. Amb dos taules i 6 victòries, va aconseguir una merescuda norma i el felicitem des d’aquí.

Cristian, al marge de derrotar Camallonga, no va tenir un bon torneig, finalitzant amb 3 punts i aconseguint 4 taules, i perdent 4 partides, algunes força disputades. Ja sabem que no és fàcil, però s’ha de tornar a intentar.

Per la seva part, Ricard va fer un torneig excepcional o, almenys, excepcional fins a la ronda 7, on va arribar amb cinc punts, i totes les opcions de norma, després de començar guanyant el mestre internacional Rolando Alarcón, havent de fer un i mig en les darreres partides, la darrera contra el mestre internacional Jonathan Cruz. Malauradament, una partida disputada, però que es va decantar pel seu rival, Juan Villar, va privar-lo de les opcions de la merescuda norma i, malgrat que ja no era determinant, va perdre la darrera partida.

Ricard va finalitzar en cinquena posició, empatat amb el quart classificat, amb 5 punts i un bon grapat d’ELO FIDE al sarró i Cristian vuitè.

Els tres primers classificats tenen inscripció gratuïta al Xè Memorial Internacional Ezequiel Martín a disputar el proper diumenge 11 de juny.

Classificació i resultats fent click AQUÍ

Pel que fa al tancat vàlid per normes de mestre català, ningú va aconseguir norma però s’ha de dir que va ser un petit, o gran, desastre. Des del Club d’Escacs Mollet, volem demanar disculpes als jugadors perjudicats per l’actitud i comportament de diversos jugadors que ens faran replantejar moltes coses. Volem demanar disculpes, especialment, a Marc Pozanco, Pawel Bielecki i Fran Fernández, llevat que ens deixem algú. L’incident que es va produir a la segona ronda i que va provocar l’expulsió de Fernando Cárdenas, i les absències injustificades de Gustavo Magallanes per dos cops, i de Ramón Cortiles i Juanma Sánchez, van fer que ningú tingués opcions de norma. Una llàstima i aquests tres jugadors citats, estan convidats al proper tancat vàlid per norma de mestre català que organitzem.

Precisament, Bielecki va quedar campió, seguit de Pozanco i Fernández. Tots tres tenen inscripció gratuïta al Xè Memorial Internacional Ezequiel Martín a disputar el pròxim diumenge 11 de juny.

Classificació i resultats fent click AQUÍ

Pel que fa a l’obert, un torneig força disputat i amb participació de sis jugadors del Club d’Escacs Mollet: Eugeni Romero, Teresa Muñoz, Kirian Vicente, Ramón Caro, Manel Vicente i el jove Àlex Martínez.

El torneig el va guanyar el jugador de la Paretana d’Escacs, Adrià Martorell amb 7,5 punts de 9 possibles, seguit per Pedro Emilio Fernández del Granollers-Canovelles amb 6,5 i per Beatriz Alfonso amb 6 tot i haver disputat una ronda menys per un problema familiar. Eugeni Romero amb 5, Teresa Muñoz, Kirian Vicente i Ramón Caro amb 4,5 van tenir un torneig raonablement correcte tenint en compte la fortalesa dels rivals. Manel Vicente va aconseguir 2,5 punts i Àlex Martínez 2 punts, jugant un open d’aquest tipus per primer cop, cosa que ressaltem per positiva.

Classificació i resultats fent click AQUÍ

Volem agraïr molt especialment la col·laboració del jugador del Foment Martinenc, Pau Pascual Duran que va fer un magnífic reportatge a la majoria de rondes. Podeu veure la seva feina (i descarregar fotos si voleu) al Flickr del Club d’Escacs Mollet.

Fotografies de les diverses rondes fent click AQUÍ

obert-tancats-mollet_ronda-6_04112016_251

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies