Campionat d’Europa de Joves des de sub-8 a sub-18


Del 16 al 26 d’agost ha tingut lloc a la històrica ciutat de Praga el Campionat d’Europa de Joves des de sub-8 a sub-18. En aquest campionat hi ha participat, en la categoria sub-14, el jugador del nostre club Pere Garriga Cazorla dins de la delegació espanyola formada per 35 joves escaquistes i un bon nombre de familiars acompanyants, a més dels monitors i delegats. En Pere va començar el torneig bé guanyant les seves dues primeres partides contra un jugador suec i un de txec. La tercera partida la va perdre contra l’armeni Manuel Petrosyan que quedaria finalment segon classificat. La quarta ronda el va aparellar amb un jugador turc amb el qual va fer taules. La cinquena i sisena rondes les va guanyar bé, mentre que la setena va aconseguir taules amb l’austríac Martin Christian Huber. En Pere es posicionava, doncs, amb uns magnífics 5 punts de 7 la qual cosa el feia aspirar a estar entre els deu primers (i fins i tot a medalla) si guanyava les dues darreres rondes. La vuitena i penúltima ronda el va aparellar amb el fort jugador holandès Jorden Van Foreest en  una partida en la que va tenir les seves opcions però que va perdre. En qualsevol cas la darrera partida l’afrontava sabent que si guanyava quedaria finalment amb 6 de 9 i entre els 15-20 primers llocs. Aquesta darrera ronda va ser aparellat amb el jugador lituà Laurynas Miknevicius de poc ELO però que havia aconseguit molts bons resultats fins el moment (i que finalment va acabar en la posición 16 partint de la 103 inicial). En aquesta ocasió en Pere no va jugar la seva millor partida (probablement fruit de la pressió) i va quedar palès que el seu rival tenia un joc superior al seu ELO. A més cal fer esment de que en aquest torneig tots els jugadors tenien una bona preparació de les partides per part de forts entrenadors. En el cas del Pere el seu monitor va ser el gallec Jacobo Caselas que ja coneixia d’un campus que havia fet fa uns anys a Mondariz.

Al final en Pere va acabar amb cinc punts en la posición 49 del rànquing. Cal fer esment que en Pere va estar tres partides en retransmissió (en els taulers 7,8 i 10 respectivament) la qual cosa indica que va estar fent un bon torneig per les posicions de dalt. Llàstima, doncs, de les dues darreres partides en que la pressió i la manca d’experiència en aquest tipus de competicions internacionals li van jugar una mala passada. En qualsevol cas el balanç és molt positiu i un pas més en la progressió del jugador.

Pel que fa a l’estada en si el Pere va passar-s’ho d’allò més bé amb els seus companys escaquistes sobre tot jugant a cartes i a la bolera. Tot i que vam passar molta calor i l’hotel era més que millorable (sobre tot el menjar) va ser una molt bona experiència que vam compartir amb molta gent, però particularment amb la simpàtica família Porta-Tovar i els seus fills Guillem i Oriol.

CRÒNICA: Pere Garriga i Solé.

Resultats finals i emparellaments a chess-results fent click AQUÍ

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies