IX Festival d’Escacs Memorial David Garcia Ilundain 2011 Trofeu Adjutori Mas


El passat dissabte 17 de desembre a les Cotxeres de Sants es va cel.lebrar el ja tradicional Festival d’Escacs en Memòria del GM David García Ilundáin, tot un exemple per la comunitat escaquística. Veure article i entrevista a la nostra web (secció “articles varis”: AQUÍ)

Fins a 232 nens i nenes de les categoríes Sots-8 (26), Sots-10 (52), Sots-12 (45), Sots-14 (48) i Sots-20 (61) van disputar el que, d’una manera oficiosa, es el Campionat individual de partides semi-ràpides de Catalunya ja que la majoria de jugadors son els que disputen el Campionat individual a ritme normal durant l’any en curs.

Una bona oportunitat de jugar 8 partides contra els rivals més forts de tot Catalunya, molts d’ells desconeguts i amb un nivell de joc força elevat pel que s’acostuma a trobar a les comarcals o torneigs de la comarca o província.

Sense representants a la categoría Sots-8, el nostre valent representant a Sots-10, Sergi Bailles, va fer un magnífic torneig amb 5 punts de 8 possibles, començant amb 3 punts dels 6 primers i guanyant les darreres 2 partides. De ben segur que la bona progressió de Sergi continuarà (i el seu bon humor, també). Va finalitzar 17è del ranking, partint del lloc 22. Felicitats, Sergi.

A la categoría Sots-12, ens va representar Joan Caro que va tenir una actuació correcta, si bé podía haver fet fàcilment 1-2 punts més. Començava amb 2 victòries, la segona contra el que va ser sots-campió Sots-10 d’Espanya, Pol Bover, i perdent 2  partides de manera una mica tonta. Mala sort a la ronda 7 al ser emparellat contra un dels favorits, Guillem Porta (2031 ELO FCDE) que anava sorprenentment amb 3,5 de 6. Al final, 4,5 punts de 8, i 18è classificat, partint 26 del ranking. A continuar millorant, que no es fàcil.

A Sots-14, dos representants, Helena Ruiz i Pere Garriga. Una, Helena, agafant confiança i experiència a cada competició. La seva competitivitat i ganes, li donen un plus extra que, amb 4 punts de 8, li va permetre acabar en 29à posició, partint la 40 del dur ranking de la categoria. Un cop aconsegueixi millorar una mica el seu joc i superar rivals una mica més forts, donará un salt molt gran.

Del campió de la categoría, Pere Garriga, poc podem afegit. Només va caure contra Martin Forsberg i va arribar a la darrera ronda amb la obligació de guanyar i veure que passava amb els desempats. Finalment, triple empat Garriga-Forsberg-Pozanco, que va donar la (merescuda) victòria al nostre jugador. El millor Sots-14 de Catalunya de la modalitat 15+3. Felicitats!! Un nou éxit al sac.

A la categoría Sots-20, l’únic representant nostre, Javi Amores, va tenir un dia una mica negre. Partía el 10 del ranking amb ganes i opcions de fer quelcom important. Va començar bé, amb 2 punts de 2 possibles pero 2 derrotes consecutives (tot i que una era raonable contra el MF Victor Lillo), li van deixar lluny de possibilitats de podi. Desprès, una serie de desafortunades derrotes (en posicions superiors i amb material de més, en algún cas), el van deixar amb 4 de 8 al lloc 34 amb 4 punts.

Resultats i classificacions

Sots-20 AQUÍ

Sots-14 AQUÍ

Sots-12 AQUÍ

Sots-10 AQUÍ

Sots-8   AQUÍ

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies