Ràpides de l’Estany


Dissabte 23 de juliol es va celebrar una nova edició del torneig de ràpides “a la fresca” a la (molt) bonica població de l’Estany (Bages). Diem a la fresca perque la idea era jugar a la plaça del poble, pero la (freda) temperatura va obligar a jugar en una sala coberta que evités la mort per congelació dels jugadors.

Fins a l’Estany es van desplaçar els nens Xavier Boixader, Joan Caro, Gerard Morros, Arnau Navarro i Angel Tomás, acompanyats de les respectives famílies. Ricard Morros i Ramón Caro, van jugar també, amb la qual cosa, varen ser 7 els jugadors del Club d’Escacs Mollet que van participar.

El torneig va ser força concorregut i es van aplegar més de 60 jugadors, el que va fer que es veiessin una mica desbordats els organitzadors, tot i que ho van solventar amb ganes i bon humor. No va faltar botifarra per ningú (inclosa al preu de l’inscripció) ni coca, ja que es van fer pedaços una mica més petits per tal de compartir-la a l’equador de la jornada nocturna. Com a curiositat, els nens van poguer descobrir els rellotges analògics que es feien servir anys enrera, i on l’expressió “ha caigut la bandera” té tot el sentit.

El torneig el va guanyar el jugador “retirat” del Terrassa, Josep Sort que, tot i que es va inscriure com “no federat” i se li va assignar un ELO de 1700, era un jugador de Divisió d’Honor, amb una norma de MI fa una vintena d’anys. Amb 8,5 de 9, i jugant la darrera ronda amb Ricard Morros (al que va guanyar per temps en una posició millor pel nostre company), va quedar clar que el que va tenir un nivell, el manté, malgrat els anys. Parlem d’un jugador de mitjana edat, no pas d’un avi i, com ens va explicar, ara que té els fills més grans, potser torna a Divisió d’Honor.

El nostre company Ricard Morros va aconseguir 6 punts, perdent contra el número 1 del ranquing i contra el guanyador del torneig, així com una partida per temps, amb torre de mes.

Ramón Caro va aconseguir 5 punts de 9 possibles, com sempre amb oscilacions com guanyar un jugador de quasi 2100 i perdre contra jugadors de menys de 1800. Coses de les ràpides.

Pel que fa als petits, gran actuació d’Arnau Navarro amb 4,5 punts de 9. Joan Caro va fer 4 punts, igual que l’Àngel Tomàs. Gerard Morros va aconseguir 3 victòries i Xavier Boixader, amb 2,5, també va fer bones partides, amb alguna pol.lèmica amb algun adult poc esportista que, de ben segur, li servirà per agafar experiència i curtir-se.

Guanyador Josep Sort amb 8,5 seguit de Victor Ribas amb 8 i Josep M. Companyó amb 6,5.

Les mares i dones dels jugadors, van poguer passar una estona de “tertùlia” al bar del costat, mentre la resta jugava.

En resum, una bonica i divertida jornada escaquista, amb una bona participació de jugadors del nostre club com comença a ser costum arreu de Catalunya.

Àlbum de fotos AQUÍ

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies