Crònica: Magistral i Open Ciutat dels escacs 2009


El passat divendres 28 de novembre han finalitzat el Magistral i el I Open Mollet Ciutat dels escacs amb 70 jugadors (10 Magistral, 43 Open i 17 SUB12). 

 

El Magistral l’ha guanyat Christian Cruz, nº1 del rànking, amb 7/9, mostrant el seu poder i deixant clar que al 2010 ja serà GM i estarà prop dels 2600 FIDE. El seu germà, Jonathan ha finalitzat tercer i ha estat l’únic en aconseguir norma d’MI, la tercera, i per tant, la que li dóna el títol!!!. Luis Rojas i Ricard Morros, els nostres companys, han finalitzat amb 3,5/9 amb diferents sensacions. Luis ha fet un torneig discret, potser els problemes de salut li han jugat una mala passada, i Ricard ha mostrat que amb un parell de tancats més estarà ja en disposició d’atacar la seva primera norma d’MI. 

 

Al grup A de l’Open el nostre amic, i professor de la Universitat IUCT de l’escola Sant Gervasi de Mollet, David Miguel ha guanyat de forma sòlida amb 7,5/9. Dels nostres destacar a Javier Moráis que ha jugat sempre als primers taulers, i malgrat perdre la darrera ronda i quedar quart, ha estat l’únic capaç de guanyar a David Miguel. Jordi Bals i Christian Fernández s’han refermat com a jugadors de present, ja consolidats al primer equip del Mollet. Jordi ha finalitzat tercer i Christian cinquè. 

 

També s’ha de destacar a Carles Cuesta que ha fet un magnífic torneig, acabant al primer tauler la darrera ronda, i malgrat que va perdre amb el campió ha finalitzat tercer del tram de -1950 FIDE. Un altre company en progressió és Justo Amores, que ha finalitzat segon del tram -1950 FIDE, fent taules amb Gerardo Gaona la darrera ronda. Al tram -1950 també ha estat premiat Iván García, que ha mostrat el seu potencial quedant cinquè. 

 

El tram de -1800 FIDE se l’han emportat dos molletans. El campió ha estat Ramón Caro, que després de molts anys de no jugar sembla que està agafant la forma, i en segon lloc Santi Bertran, un altre que també va cap amunt i sense fre. 

 

Al tram -1700 FIDE dos molletans més. Fernando Bartol, que amb només dos anys al nostre club i començant des de zero ha mostrat el seu talent. I en segon lloc, el més il·lusionat dels jugadors del nostre club, Ricard Vega, incansable i insaciable jugador. 

 

El guardó de millor SUB16 ha estat per Christian Fernández i el millor SUB14 per Ian Rodríguez, un altre jove jugador que sembla que també s’està destapant aquest any. 

 

Al grup B de l’Open, el SUB12, ha hagut dos jugadors molt superiors a la resta, Daniel Cama de Barberà i Pere Garriga amb 8,5/9. Tot s’ha de dir que encara i que són molt bons també eren els més grans i això es fa notar molt a aquestes edats. En tercer lloc Albert Musach amb uns impressionants 7/9, quart Gerard Morros que comença a jugar com el seu pare, cinquè Pol Becerra i Jordi Noguès sisè. Com a millor SUB10 ha resultat Arnau Navarro, encara que ha quedat quart absolut!! Després de guanyar a la darrera ronda a Gerard Morros. 

 

En definitiva una magnífica primera edició que ens fa mirar al futur amb optimisme…Ja comencem a treballar en l'open de 2010, mirant de corregir alguns errors d’aquesta edició i estudiant la possibilitat de realitzar també un tancat per norma d’MC i un per norma de GM…

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies