Pere Garriga guanya el III Obert d’actius del Catalunya Escacs Club


El passat 30 de març es va cel·lebrar al Casinet d’Hostafrancs la III, i més exitosa, edició de l’Obert d’escacs actius del Catalunya Escacs Club.

Amb un ambient “post-final de lliga” on es comentava el recent ascens del Mollet a Divisió d’honor i el matx del propi Catalunya contra el Sant Martí, fins a 121 jugadors van participar per gaudir d’una jornada d’escacs actius, jugant 9 rondes amb 15 minuts de temps per jugador amb increment de 5 segons.

Després del Catalunya, organitzador i amfitrió, i del Peona i Peó amb 10 jugadors, l’expedició del Club d’Escacs Mollet va ser la més nombrosa amb 9 participants que, en un dia plujòs, es va desplaçar a Barcelona per competir, i passar una bona jornada d’escacs.

Impressionant actuació del mestre català Pere Garriga Cazorla que, amb una gran autoritat, i cedint unes taules contra  Joan Canal, va guanyar el torneig al finalitzar la ronda 8, portant 8 punts de 8 possibles i sense possibilitat de ser atrapat, encara que perdès la darrera partida. Un nou títolpel nostre jove, i actiu, jugador que, amb un estat de forma molt bó, afronta els futurs torneigs amb una dinàmica molt bona.

En segona posició, el company de club, i d’equip A, el també mestre català Cristian Fernández que, perdent només amb Garriga, va acabar amb 7 punts, empatat amb 7 jugadors més, pero amb un molt bon desempat que li va donar una merescuda plata al torneig.

Amb 6,5 punts, que podien haver estat 7 o 7,5, com poc, amb 2 partides netament superiors (una d’elles amb peça de mes, i l’altra guanyada), el mestre català Ricard Morros va acabar amb mal regust de boca, sobre tot pel bon nivell de joc demostrat continuació del de la lliga, i aquestes dospartides clarament guanyades que es van escapar, amb el petit inconvenient de que, als escacs actius, els apuros de temps, es paguen de manera contundent. Finalitzà el torneig en desena posició.

Amb 6 punts, el mestre català Javi Amores i també Ramón Caro. Amores, com li passa de vegades, no va aprofitar el seu excel·lent estat de forma a ritme lent, per traslladar-ho als actius. Una errada incomprensible contra Beaskoa, en una partida guanyada, li va suposar un cop moral, i un punt perdut. A la darrera partida, amb opcions a fer 7 punts i lluitar pels llocs d’honor, va perdre contra el fort Albert Ezquerro (que va quedar tercer) i va quedar relegat a la 16ª posició.

A només 7 llocs, en posició 23, i també amb 6 punts, Ramón Caro va fer el seu millor paper en un actiu, nomes empanyat per la derrota contra un molt bon nen de 1817 d’ELO que, amb els apuros de temps del nostre company, li va fer un doble de rei i torre. Al matí, 3 de 5 punts possibles i, a la tarda, després de perdre la primera contra un 2109 d’ELO FCDE, un jove jugador del Peona i Peó, va encadenar 3 victòries seguides, les dos darreres, amb autoritat, contra rivals de 2097 i 2098 d’ELO FCDE, que li van donar un meritori premi al primer de tram fins a 2000 d’ELO FCDE i un bonic trofeu.

Amb 5 punts, Danilo Cornejo va fer un bon torneig, finalitzant en 48ª posició, partint del 50 del ranking. Li va faltar una mica de sort per aconseguir una millor classificació, tot i que 5 punts es un magnífic resultat i el que, en teòria, li corresponia pel seu ELO. Danilo està en clar ascens i acabarà molt amunt en la nostra llista de forces.

Amb 4,5 punts, i un torneig discret, Javier Morais va finalitzar en 56ª posició, quan partia el 23 del ranking. S’ha de dir que el nostre company estava molt sorprès i desconcertat per l’actuació del jugador del Jake, Fernando Saíz que va cometre una il·legalitat agafant una peça de Morais i, en lloc de capturar-la, va rectificar. Morais va reclamar, Saíz ho va negar sense cap esportivitat, i l’àrbitre li va donar la raó. Li vam aconsellar al nostre company que, el proper cop, es posi fort i que apreti a l’àrbitre al que, des d’aquí, agraïriem una actuació més implicada. Es inadmisible que encara la gent actui així. Al final, 4,5 punts de 9 i la propera vegada serà.

I, per acabar, el nostre company Pere Garriga Solé, entre el triomf del seu fill, i que va tenir un dia inspirat, va guanyar 3 de les 4 partides de la tarda, acabant amb un destacat 4 de 9 que el va catapultar al lloc 83è partint del 107. Pere estava satisfet de la seva actuació i, segurament, els 3 punts de la tarda van ser fruït del bon dinar que vam gaudir, gràcies als consells del president del Catalunya Escacs, Jordi Morcillo.

Un torneig molt ben organitzat, amb una molt bona sala de joc i només millorable per l’aspecte arbitral que hem comentat i que va patir Javier Morais i que, de ben segur, no hagués succeït amb un altre jugador del Mollet que no sigui tan tranquil i conciliador com Javier.

Classificació i resultats AQUÍ

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies