XXXVI Open Internacional de Barberà del Vallès


Del 4 al 12 de juliol de 2013 s’ha disputat una nova edició d’aquest prestigiós torneig internacional que comptava amb la participació de bastants jugadors del Club d’Escacs Mollet.

Al grup A (>2150 FIDE) hi participaven Javier Amores, Cristian Fernández y Pere Garriga Cazorla.

Al grup B (>1850 i fins 2150 FIDE) hi participaven Gerardo Gaonai Javier Morais.

Al grup C (fins 1850 FIDE) van prendre part Antonio Castañeda i Kirian Vicente.

Grup A:

Amb 3 punts de 8 rondes disputades, ja que es van demanar “bye” (no ser emparellats) a la darrera ronda, Cristian Fernández i Javier Amores, el que no es un mal resultat. Cristian va fer dos taules i va guanyar 2 partides(una a un Mestre Fide rus) havent perdut les 3 primeres rondes. Javi Amores va protagonitzar una de les partides més maques de tot el torneig i que, enviada per aquest cronista el mateix día, va ser publicada el 9 de juliol a El País. Una brillant victòria contra el Mestre Internacional Van Riemsdijk

I, novament, i amb la celebració de la norma de Mestre Internacional aconseguida a Montcada, Pere Garriga signava un torneig excel.lent, amb 5 punts de 9 possibles, aconseguint norma de Mestre Català (que ja no li calia, doncs ja ho es, oficiosament, des de el día 3 de juliol. Amb mig punt més, es més que possible que hagués fet la segona norma de MI, pero no va poder ser. Tot i així, 5 punts es un puntatge extraordinari que el va situar a la posició 35a partint del 75 del ranking.

Classificació i resultats AQUÍ

Grup B:

Actuació justeta de Javier Morais (15è del ranking) que va finalitzar en 16 posició, amb 5,5 punts, i amb derrotes amb un Mestre català i dos joves jugadors del Cerdanyola. Sens dubte, Javier juga molt millor del que els seus darrers resultats reflexen i, segur, en un proper torneig obtindrà millor classificació.
Més fluix va estar el torneig de Gerardo Gaona que, ens va confessar a Antoni Pous i un servidor, que havia perdut, al menys, 2 partides guanyades i que costa fer punts en aquests complicats torneigs. Partint 11 del ranking inicial, va caure a la posició 28 fruït dels 5 punts aconseguits tot i que, Gerardo, juga bastant millor del que es va veure a Barberà i, segur, passarà pàgina fins el proper torneig, on sumarà més punts i més ELO, ja que a Barberà, alguns punts d’ELO es va deixar pel camí.

Classificació i resultats AQUÍ

Grup C:

Al grup C, el teòricament “fàcil” del torneig, es va demostrar el que tots sabem: costa molt guanyar partides i fer punts. Abans de començar, Kirian Vicente, sobre tot, i Antonio Castañeda, volien repetir l’èxit molletà de Justo Amores (campió al 2009 amb 7 punts de 8 rondes: veure detalls AQUÍ ) o de Ramón Caro (campió al 2012 amb 8 punts de 9 possibles: veure detalls AQUÍ ).
Ja els vàrem dir que es complicat i que, fins i tot, al grup més assequible, la rivalitat es enorme.
Kirian va finalitzar amb 6,5 punts de 9 possibles, amb només 1 derrota (i 3 taules). Si hagués guanyat alguna de les partides empatades, segurament hagués tingut opcions de podi. Al final, millora del seu ranking inicial, finalitzant en vuitena posició que, sense ser una classificació dolenta, deixa mal regust de boca, pensant en que Kirian podía haver aspirat a molt més.

Antonio Castañeda va perdre 3 partides: amb el primer, tercer i cinqué classificats de la general, i va finalitzar desè amb 6 punts. Una llàstima perque, com sempre, li va quedar la sensació d’haver deixat escapar alguna partida. No es un mal resultat, pero els molletans estem acostumats als éxits d’Antonio i volem molt més d’ell.

Classificació i resultats AQUÍ

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies