XI Open Internacional Memorial Ezequiel Martín: Àlvar Alonso campió.


Una edició més, i van onze, del Memorial Internacional Ezequiel Martín d’escacs actius, nou de les quals, al marc incomparable del Mercat Vell de Mollet del Vallès, que es va quedar petit a causa de la gran afluència de jugadors i acompanyants, en l’edició més nombrosa de totes. Record absolut de participació, el que demostra que el torneig gaudeix d’una salut de ferro, en el marc del XV Circuit Català d’Escacs d’Oberts internacionals.

En l’aspecte purament esportiu, nivell molt elevat en el que, probablement, és el torneig actiu més fort del Circuit Català, amb 7 Grans Mestres, 9 Mestres Internacionals, 1 Mestre Fide Femenina, 15 Mestres Fide i 12 Mestres Catalans, que eleven a 44 els titulats respecte als 128 jugadors que van disputar el grup A. Francament, un torneig dur i molt disputat.

El Mercat Vell, un cop mes, es va convertir en un marc molt adient pels escacs, amb molt espai entre taules, i entre taulers, climatització perfecta i bona il·luminació, i a pocs minuts de Barcelona en tren o autobús. Els que ja ho coneixen, saben que arribar a Mollet es força senzill i són 12-17 minuts des de-de Sant Andreu o Clot, 25 minuts des de-de Passeig de Gràcia o menys de mitja hora des de-de Sants. Esperem que continuï la gran afluència de jugadors per gaudir dels escacs.

La lluita pels primers llocs va ser molt aferrissada, però el Gran Mestre Àlvar Alonso del Gerunda, es va coronar com campió en un torneig que mai ha repetit guanyador. Empatats a punts, els també Grans Mestres Jaime Cuartas i Marc Narciso, del Peona i Peó i de l’Escola d’Escacs de Barcelona, respectivament, van tancar el podi d’honor. Per part dels locals, destacada victòria al seu tram del Mestre Fide del club, Cristian Fernández, amb 6,5 punts, i del Mestre Internacional Pere Garriga, amb 6 punts com millor local.  També destacable, el jugador del club, el Mestre Fide Esteban Montilla que, amb 6 punts també, va quedar 21è partint del 43è lloc al rànquing inicial.

Destacar el bon ambient en tot moment i la manca d’incidents, així com la bona tasca arbitral dels àrbitres Manolo Navarro i Josep Maria Jordán, així com dels membres del Club d’Escacs Mollet, que van vetllar perquè tot es desenvolupés amb total normalitat.

Agrair la paciència dels participants durant el matí, ja que vam anar una mica endarrerits, però va estar motivat pel gran nombre de jugadors. Possiblement, l’any vinent posarem un tercer àrbitre auxiliar, ja que el que més ens importa són les condicions de joc pels jugadors, i volem que siguin òptimes.

En definitiva, la millor edició del nostre torneig, i encarem la següent, la dotzena, amb ganes de superar els registres.

Classificació final fent clic AQUÍ
Video resum del torneig fent click AQUÍ

OPEN SUB-16 “Joves promeses”.

Com sempre, i ja van sis edicions, en paral·lel al torneig principal, es disputa un Open sub-16 limitat a 1850 d’ELO FCDE pels més petits i que va comptar amb una gran afluència de jugadors, disposats a lluitar entre ells pel títol.

Dels 34 participants, 8 eren jugadors del Club d’Escacs Mollet.

Molt destacables les actuacions de Michael Lambert amb 6 punts (millor sub 12) i de James Lambert amb 5 punts (millor local), així com d’Asier Doblado amb 4,5 punts. La resta va tenir una actuació desigual, amb alguns jugadors que no van disputar les rondes de la tarda.

Un torneig molt especial, amb nens i nenes que, esperem, en el futur puguin disputar l’Open principal amb els adults.

Classificació fent clic AQUÍ

 

Galeria de fotos al Flickr del club fent clic AQUÍ

 

0373dc44-d9fa-46d5-b611-87d274800eeb

 

 

 

 

 

 

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies