IX Open Internacional Memorial Ezequiel Martín: guanya Alarcón.


Diumenge 12 de juny de 2016 es va disputar una nova edició de l’Open Internacional Memorial Ezequiel Martín que, enguany, arribava a la novena edició.

Malgrat l’amenaça que suposava la vaga de rodalies de Renfe, només 3 jugadors no van fer acte de presència i, per tant, 83 jugadors van participar al torneig internacional d’escacs actius adscrit al Circuit Català d’escacs.

En paral·lel, i com ja és tradició, i per quart any consecutiu, open limitat a ELO català 1850 i fins sub-16 a nivell d’edats, i amb un èxit de participació molt gran. Fins a 39 jugadors van prendre part al torneig, disputat al mateix horari, lloc i ritme de joc.

Sumant els dos grups, hem batut el record de participants, fins ara establert en 112 (any 2013) i, enguany, han estat 122. La nota negativa, per buscar-la, és que al grup principal només han estat 83 quan, havíem tingut 88 (2013), 89 (2014) i 86 (2015). L’any 2013 van ser 76, però és enganyós perquè molts jugadors van participar en un grup B limitat a ELO FIDE 1700. Molts d’aquests 27 jugadors hagueren participat en el grup A. Només ho vam fer aquell any, creant el format actual el 2013, d’un grup principal obert internacional i un grup sub-16, que s’ha consolidat plenament i és un magnífic torneig d’iniciació pels escacs de base. l

El guanyador del torneig internacional ha estat el Mestre Internacional cubà Rolando Alarcón Caselles del Club Torà amb 8 punts de 9 possibles i 1 punt d’avantatge respecte al segon i 3 classificat, el Gran Mestre català Marc Narciso Dublan de l’Escola d”Escacs de Barcelona i el Mestre Internacional de Costa Rica, Leonardo Valdès, jugador del Club d’Escacs Mollet.

Bones actuacions dels jugadors locals, i Mestres catalans, Cristian Fernández, Javi Amores i Ricard Morros, que van guanyar el tram B del torneig i el millor jugador local, respectivament.

Agraïr la presencia d’en Jordi Parayre, director del Circuit Català que va entregar alguns premis del grup sub-16 i va adreçar unes paraules als assistents al torneig i ens va calificar com “el club de moda”, per ser campions de Catalunya de divisió d’honor i per organitzar la propera festa catalana dels escacs al setembre.

Pel IV Open sub-16, revalida el campionat el jugador Hong Wei Zheng del Montornès amb 7,5 punts de 9 possibles. El segon classificat és l’Aleix Miró Arbelaes de la Paretana amb 7,5 punts i com a tercer classificat la jugadora Vinyet Palau Barrufet de l’Alcoletge amb 7 punts. El millor jugador local va ser Joan Sol.

Un cop més, el nostre agraïment als jugadors que destinen un diumenge a passar-ho a Mollet, amb nosaltres, jugant al que més ens agrada, a l’Ajuntament, a la Diputació, a la Federació catalana d’escacs i a tots els sponsors i col·laboradors que ho fan possible, sense oblidar als membres del club i familiars que, durant tot el cap de setmana han estat ajudant per fer possible una nova edició del torneig. L’any vinent, desè aniversari, i alguna cosa grossa hem de preparar.

Classificació i resultats a chess results fent click AQUÍ

 

IMG_7461

 

 

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies