Matx promoció a Divisió d’honor


Crònica d’en Ricard Morros.

Andorra 8,5-Mollet 1,5
Resultat clar davant d’un equip superior. L’Andorra ha alineat avui quasi el millor equip possible, incloent algun jugador que encara no havia disputat cap partida. 2 GMs, 3 MFs i 3 MCs. Ens treien quasi 100 punts d’ELO de promig. Només faltava en Norwood.
Tanmateix hem estat a l’alçada i crec honradament que de la forma que ha anat el matx el resultat és un càstig excessiu. A les dues hores i mitja de joc, les espases estan encara aixecades sense un favorit clar. Tenim opcions, les partides estan complicades i no es veu cap amb desavantatge (i fins i tot tenim la partida d’Amores amb avantatge clar).
A les 3 hores acaba la meva partida amb derrota. He pensat que podia menjar-me una qualitat i defensar-me contra la parella d’alfils i se m’ha escapat una jugada que em deixa ben perdut. Jordi Bals ha jugat el final contra Prié excessivament ambiciós, ha volgut menjar-se algun peó al flanc de rei i li han quedat les peces massa allunyades d’un peó passat del seu contrari a la columna C. Gallardo no ha pugut defensar un final de dames on te la posició massa oberta i li han començat a caure peons. Tanmateix i malgrat el 0-3 en contra, portem 3 hores i escaig, i encara sembla que li podem donar la volta (digueu-me optimista!), ja que als taulers 4 i 5  (Pere i especialment Amores) tenem un clar avantatge, al tauler 6 sembla que el peó passat allunyat de Cristian dona opcions de victòria, al 7 Guillem s’està defensant bé de l’atac del seu contrari i pot optar a quedar-se amb la peça de més, i Paco i Morais, en posicions sensiblement inferiors, tenen possibilitats d’assolir taules. I mentrestant cal especialment mencionar el nostre primer tauler, en Mariano, posant en veritables problemes a en Oscar de la Riva (ha arribat a fer una jugada quan li faltaven 8 segons).
I en aquest moment tot se’ns ha tombat: Paco es deixa un alfil i Cristian perd el final per millor posició del rei contrari en el final de peons. A Pere se li ha complicat el final de torres amb peó de més i fa unes meritòries taules. Amores desaprofita una partida amb un clar avantatge i donat que el matx està decidit acorda taules. Morais no pot parar una incursió del rei contrari en el final de torres on està molt passiu, i entra en una xarxa de mat. Guillem torna la peça i entra en un final on el contrari té el rei més centralitzat i li cauen dos peons al flanc de dama. Finalment, Mariano aconsegueix unes fantàstiques taules.

Cal felicitar l’Andorra, probablement no es mereixien haver hagut de jugar la promoció.

Hem d’estar molt contents, hem fet una gran temporada i crec que per tothom hem estat la gran sorpresa de la Primera Divisió. Enguany no ha pogut ser, l’any vinent ho tornarem a intentar!
Acta de l’encontre fent click aquí

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies