IV Obert d’Escacs Ràpids “Vila de Tona”


IV Obert d’Escacs Ràpids “Vila de Tona”

Ramón Caro 8è de la general dels 60 jugadors i campió del tram 1850-1999. El seu millor resultat en uns actius.

Javi Amores 11è de la general per un desempat injust (nombre de victòries) pero anunciat a les bases del sorteig.

Antonio Lòpez fa uns bons 4,5 de 5 i Marc Navarro aconsegueix 4 punts, al jugar-se el tram a la darrera ronda amb Caro que no va perdonar en una partida complicada on Marc ho tenia millor pero es va deixar una peça crucial.

Classificació i resultats AQUÍ

Crònica:

Diumenge 20 de maig es va disputar a Tona la quarta edició del torneig d’escacs actius que porta el nom de la localitat osonenca. Fins a 60 jugadors es van citar per jugar 8 rondes amb el ritme habitual dels escacs actius, es a dir 15 minuts més increment de 5 segons per jugada realitzada.

L’expedició molletenca constava del MC Javi Amores, Antonio López, Marc Navarro i Ramón Caro, per ordre d’ELO, per posar algún ordre.

Al finalitzar el matí, Amores anava molt bé amb 3,5 de 4, Caro amb 3 de 4 portava un gran matí i Marc Navarro amb 2,5 tampoc pintava malament per optar al seu tram. López anava despenjat amb 1,5 punts. A la Ronda 4, espectacular partida amb l’obertura Trompowsky de Caro que, davant un dels rivals més forts (FCDE 2120) guanya peça neta i, només la repetició per escac permet al seu rival aconseguir taules. Mal regust de boca, pero gran partida.

A la tarda, després de fer taules a la ronda 5, Amores anava amb 4 de 5, Caro i Navarro amb 3,5 de 5 i Antonio enfonsat a la general amb 1,5 de 5 llest per fer de “submarino”.

Ronda 6: Amores fa taules amb Oset, sempre un rival complicat, i Caro perd una partida que, virtualment, eren taules pero que al rebutjar Molano, obliga a jugar al límit i, amb peó de menys i 2 segons al rellotge, comet una imprecissió que li costa el punt, en una partida amb molta expectació. Navarro perd i Lòpez comença a guanyar el primer dels tres punts consecutius que guanyà.

Ronda 7: Amores guanya i està a prop del podi, amb el segon o tercer lloc a la vista, ja que Marc Ortega ho tenia guanyat ja a l’acabar la setena ronda. Caro guanya i depen de si mateix per guanyar el tram. Navarro fa taules amb un jugador d’ELO FCDE 2048 i opta a tram també, si guanya la darrera partida i depenent dels desempats. Antonio continua sumant punts i ja té 3,5 de 7.

Ronda 8: Amores perd una partida boja que, primer tenia perduda, després millor i, al final, en un desenllaç amb els peons, acaba perdent. Tot i només perdre una partida, entaular 3 i guanyar 4, queda 11è pel desempat. La mala fortuna emparella a Navarro amb Caro i es juguen el tram en la seva partida, ja que les taules no serveixen a cap dels dos. Partida boja on les blanques, conduides per Marc, ataquen sense pietat, pero Caro, en una jugada tipus “atracament” fa un escac amb l’alfil i es menja un cavall providencial que li dona la victòria. Antonio López amb els rivals de les darreres rondes, com “submarí ” típic, acaba amb 4,5 de 8, una bona puntuació.

Al final, empat amb Cerdanyola i Gerunda en el per equips (3 millors taulells) i, pel desempat, quedem tercers.

Una bona jornada d’escacs, una magnífica organització, un dinar de germanor amb amanida, pollastre a l’ast, postre i beguda i una intensa pluja a Tona que va acompanyar durant una part del día.

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies