Marc Valero Sots-campió de Catalunya Sots-8


Marc Valero Canovas sots-CAMPIÓ de Catalunya 2012 sots-8 (Crònica d’en Marçal Abadía).

Fotos de Marçal Abadía, i les families Valero-Cánovas i Garcia-Gil.

Oriol Garcia Gil, 15è classificat.

Els jugadors del Club Escacs Mollet, en Marc Valero Canovas i l’Oriol Garcia Gil, han participat en el Campionat de Catalunya 2012 sots-8 durant el cap de setmana del 21 i 22 d’abril de 2012 a Pineda (Vila-seca) a l’Hotel Palas. Els dos jugadors del nostre Club ens representàven davant d’un total de 46 jugadors que hi participaven.

En Marc Valero Canovas finalitza com a sots-CAMPIÓ. A la jornada del dissabte finalitza amb la totalitat dels punts jugats, és a dir, 3 punts de 3 possibles. No obstant, la tercera partida va ser complicada ja que, per una errada, va perdre la dama de manera ràpida, però aguantant, finalment el seu contrincant també es deixà la dama, fet que el Marc ja no perdona i jugant un gran final, aconsegueix imposar-se. Ja en la jornada del diumenge 22 d’abril, només pot aconseguir 2 dels 3 punts disputats, perdent el punt a la cinquena i penúltima ronda contra el jugador que començava com a primer del campionat i així ho ha estat fins el final, el campió de Catalunya, Llibert Céspedes.

L’Oriol Garcia Gil obté una meritòria quinzena plaça, després d’imposar-se en les 3 partides que ha jugat amb blanques i l’última partida que ha disputat amb negres. L’última ronda l’Oriol jugava amb negres i la partida no s’havia encarat bé, tot semblava que podia finalitzar el campionat guanyant totes les partides disputades amb blanques i perden totes les disputades amb negres. No obstant, aconsegueix imposar-se a l’última ronda amb negres i trencant l’estadística dolenta amb aquest color. S’ha de tenir present que per l’Oriol Garcia Gil aquest és el segon campionat oficial d’escacs que juga, essent el primer les Comarcals disputades enguany en els mesos de gener i febrer.

Com és molt normal, en alguns moments del campionat els dos jugadors mostraven el seu estat de nervis, davant d’una competició tan important, sobretot abans de la primera i de la quarta ronda, equivalent a la primera ronda del diumenge.

No hi ha dubte de la gran evolució de la cantera del nostre Club. Jordi Bals, Javier Amores i Cristian Fernández són mestres catalans amb un any de diferència. En Pere Garriga Cazorla campió de Catalunya 2012 sots-14 i en Cristian Fernández Diaz a sots-campió del Campionat de Catalunya 2012 sots-18.

I ara els sots-8 evolucionen de manera sorprenent, amb el que no hi ha dubte que el Club Escacs Mollet té una gran pedrera, que esperem que en el més d’octubre, concretament els 12, 13 i 14 d’octubre representin el nostre Club en Campionat de Catalunya 2012 per equips i passem un altre cap de setmana en germanor mentre es cau la baba de veure les nostres futures promeses o les promeses que jan han arribat a ser una realitat.

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies