II Obert Internacional de Can Mas – Ripollet


Dissabte 25 i diumenge 26 de juny al matí, en jornades de 5 i 4 rondes respectivament, s’ha disputat el II Obert Internacional a Ripollet. Les partides, semiràpides a 15 minuts amb 5 segons d’increment per jugada, donen, com en tot torneig d’actius, per veure interessants enfrontaments entre els jugadors, especialment entre els titulats que hi participen.
Per part del Club d’Escacs Mollet han participat el MI Luis Rojas, Javier Morais, Joan Caro i Ramón Caro.

Rojas va acabar amb 6 punts el torneig, per darrera d’altres mestres i grans mestres. Una derrota amb el GM Omar Almedia i contra el MI Miguel Muñoz quan la partida estava força interessant, el van apartar dels podis.

Javier Morais, que va acabar amb 5 punts haguès tingut premi al tram en quasi qualsevol torneig d’aquests tipus, pero els, relativament, pocs participants van fer que a la darrera ronda es jugués les opcions de premi contra el MI Marcelo Panelo, cosa, a priori, força difícil. Els seus rivals, amb enfrontaments directes entre ells, van guanyar els premis del seu tram d’ELO. Coses del sistema suïs amb un número reduït de participants.

Ramón Caro, jugant contra 1 Gm i 2 MI, va perdre només contra Guerau Oset entre els jugadors “normals” i va quedar tercer del seu tram, també amb 5 punts. Només el desempat el va privar de guanyar el tram i, lògicament, jugar contra un MI a la darrera ronda, cosa que no deixava opció. Tot i així, va guanyar Morais en una bonica i disputada partida (al menys bonica pel guanyador).

Joan Caro va ser la sensació dels nostres. 5 punts en un torneig d’escacs actius i contra rivals molt experimentats es un autèntic éxit. Tot i perdre una partida “tonta” amb un rival a priori molt inferior, va jugar algunes partides a bon nivell, especialment la darrera, contra un adult, on amb un atac molt coordinat, va guanyar brillantment. Llàstima que els desempats el van privar de premi al tram, ja que al tram de 1700 a 1849 hi havien força jugadors, pero va guanyar el trofeu al millor sots-12.

Una bonica doble jornada d’escacs matinal organitzada molt bé pels amics del Club d’Escacs Ripollet i que, esperem, en anys propers tingui l’afluència de públic que es mereixin i que, com hem comentat amb ells, amb els canvis a les bases, premis i deguda anticipació, segur que l’any vinent serà encara més exitós.

Classificació i resultats a Chess Results fent click AQUÍ

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies