Sistema MOLLET, nou format de competició de la Federació Catalana d’Escacs


L'assamblea de la FCDE ha aprovat, a proposta del Club d'Escacs Mollet, un nou format de competició consistent en jornades d'úna única partida avaluada per ELO. La FCDE ha elaborat un reglament de competició que podeu consultar aqui (http://www.escacs.cat/assemblees/maig2009/jornades.htm). A proposta d'un dels club assistents, aquest sistema passarà a denominar-se Sistema MOLLET. Bàsicament es tracta de jugar una sola partida a ritme homologable, que emparellarà els rivals per ordre d'ELO (primer contra segon, tercer contra quart, etc,…). Aquesta ha estat la proposta mes destacada de totes les presentades a l'assamblea. Esperem que, tal com ha destacat el president Sr. Ayza, aquest format tingui una molt bona acollida, i poguem veure competicions organitzades amb el Sistema Mollet arreu de Catalunya. El Sr. Ayza ha valorat la bona idea i ha expresat el convenciment de que el format serà ràpidament copiat per altres federacions. Esperem en breu veure un torneig a la nostra ciutat amb el Sistema MOLLET.

 

En el torn de preguntes, hem solicitat a la FCDE la possibilitat d'utilitzar el portal ICC com a plataforma per formar els nostres jugadors via internet, la qual s'ha compromès a elaborar un manual d'instruccions per fer-ho.

 

Altres propostes
A requeriment de l'Esplugues, la FCDE s'ha compromès a enviar un àrbitre a aquells encontres del Campionat de Catalunya susceptibles de que el resultat pugui ser acordat per perjudicar a tercers. En aquest aspecte, el club que cregui que pot haver-hi indicis de pacte de resultats, podrà sol·licitar a la FCDE la presència d'un àrbitre, la qual avaluarà la conveniència d'enviar-lo o no.
També s'ha aprovat el reglament d'homologació de torneigs, en concret el punt 4.3 per evitar en la mesura del possible l'enfrontament de jugadors del mateix club en les dues darreres rondes dels torneigs tancats Round-Robin.

 

Nova seu federativa
La FCDE ha presentat el nou local cedit per l'Ajuntament de Barcelona al districte de Sant Andreu, que servirà de nova seu federativa un cop ha estat aprovat per l'assamblea. Aquest local està situat a una nau de l'antiga fàbrica Fabra&Coats i s'espera que estigui condicionat d'aqui poc mes d'un any. A banda de disposar dels serveis administratius, s'ha previst una sala (convertible en dues per mitjà de mampares) amb capacitat fins 80 taulers, tant per competicions de la FCDE com per formació o altres events.

Categories:

Monthly Archive

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies